"Крим..." - Олена Кудренко

"Крим..." - Олена Кудренко

Нажаль, Крим для мене асоціюється з тим, що колись показав Квартал 95 - з совком. Це лише моя особиста ситуація - я працювала на Донбасі, і звідти ближче був Азов. За браком часу у вільні від роботи часи туди їхати було ближче. А на Крим якось часу не вистачило. Лише одного разу - Тарханкут, та й там в пам'яті закарбувалась інформація про побачені російські об'єкти, обнесені парканом; про церков, побудовану знову ж таки росіянами. На НАШІЙ землі, ще до анексії.

Підсвідомо про Крим думка сформувалася через "прекрасну" роботу Кварталу 95 (батьки дивилися) - де герої живуть у будинку, обліпленому радянською символікою. Хочеш не хочеш, а ця цілеспрямована пропаганда працює. На Азові теж, звісно, совок. І на узбережжі під Херсоном теж його відчувала. І на Миколаївщині теж. Але Крим - це кварталівська підтримка російської присутності, наче росіяни справді там хазяї. Ось такі асоціації, нажаль.

Вибухи цієї ночі в Джанкої для мене як бальзам на душу, бо вони в моєму розумінні руйнують всю ту зрежисовану пропаганду. Та руйнують ті спогади про російську церкву на мисі Тарханкут, та російські об'єкти за парканом, які запам'яталися.


Безумовно, багато хто з вас бачив та знає Крим іншим. І мені би теж хотілося знати й бачити його іншим - суто кримсько-татарським, без російського сміття та радянського лайна.

Якщо у мене такі погані асоціації, що хочеться спочатку санітарної обробки, перед тим як їхати у звільнений Крим, - уявіть, як свідома праця режисерів Сватів (мільйони ж подивились) впевнила росіян, що Крим належить їм, і впевнила малоросів, що совок в Криму - це нормально...

Дезінфекція, очищення та відродження кримсько-татарської культури на півострові. Щоби тільки чиста краса, унікальність та русофобія. Щоби чисте повітря та ніякої російської попси, ніяких російських ганчірок, і ніякої радянщини.

P.s. Кварталівцям хочеться задати питання: навіщо ви це робили? Навіщо пропагували радянський Крим? Навіщо заганяли у підсвідомість українців, та й росіян, радянську символіку в українському Криму?

Якими були ваші цілі?