"Призначення чергового міністра від Єрмака" - Юрій Бутусов

"Призначення чергового міністра від Єрмака" - Юрій Бутусов

Верховний головнокомандувач В.Зеленський, за даними джерел, визначив нову кандидатуру на посаду міністра оборони. Замість міністра Резнікова в офісі обговорюють призначення Рустема Умєрова, діючого голову Фонду держмайна.

Умєров далека від війни людина. Але його так само як і його попередники Таран та Резніков просуває голова офісу президента Андрій Єрмак, фактичний "куратор" Міноборони.

Тобто змінюється просто прізвище. Головне, що він не повинен заважати людям Єрмака - Шарапову та іншим продовжувати рішати усі фінансові, майнові та інформаційні питання МО. В системі впливу Єрмака контроль за МЛ дозволяє йому контролювати потоки інформації до вух президента, а хто у Зеленського на вухах той і може вирішувати будь-які питання у будьяких сферах взагалі.  

Одночсно, президент на деякий час буде захищений від корупційних скандалів та некомпетентних управлінських рішень Резнікова обіцянками, що новий міністр вирішить старі проблеми.

Ніяких програм дій, ніякого розуміння що робити, нічого цього у нового кандидата в міністри, звичайно, не буде. Людина буде якось навчатись на новій найвищій посаді. Можливо буде намагатись робити це добросовісно, старатися, але все одне буде навчатись, і витрачати час не на ухвалення рішень, а на пошук та вивчення невідомих для неї проблем.

Але ціна такого "навчання" - кров десятків тисяч людей, які будуть ще на невизначений час позбавлені давно незрілих необхідних рішень. Фронт потребує системних рішень та постійних змін, які можуть здійснити не військові, а тільки політики, від яких залежать законодавчі зміни та ресурсне забезпечення, мобілізація людей та економіки. Міноборони - це ключовий елемент організації війни, а слабка організація це наша основна проблема.

Призначення чергового міністра від Єрмака, за відсутності стратегії та плану дій, буде демонструвати відсутність змін, кричущу відірваність від війни мешканців офісу, уряду та парламенту.

Якщо це відбудеться, президент Зеленський та уся його влада покаже, що для когось війна - це кров, біль, втрати, важка страшна робота, у якій треба здобути перемогу, а для когось це просто декорації для фотосесій.