Ложка дьогтю

Ложка дьогтю

Я не є запеклим фанатом футболу, але за кожну гру тримала кулаки і від душі раділа перемозі наших команд. Так було і на цей раз. Особливо для мене фантастичним був момент, коли на останній хвилині Артем головою забиває у ворота противника класичний гол! Це було неймовірно! Я охоче спостерігала за реакцією наших футболістів і вболівальників, але обставини не дозволяли проявити подібних емоцій...Браво нашим хлопцям! Ви молодці!

 І ось наступного дня на хвилі національного піднесення українців Ніцой вирішила кинути в цю хвилю ложку дьогтю! І саме зіграти на почуттях не тільки наймолодшого з команди, який став героєм історичного футбольного поєдинку Артема Довбика, а й українців, які вболівали за нашу команду.

 Ось тут мене гостро зачепило!

  Хто така Ніцой? Людина пише дитячі оповідання, але я їх не читаю і своїм внукам не пропоную. Якась внутрішня відраза відштовхує мене від цієї особи,як і до Фаріон.

 ...Попередні президентські вибори.Ми стояли на грані вибору - бути чи не бути Мові і Україні як держави. Але про це не думала ані Ніцой, ані Фаріон. Перша подружилася з Богуцькою . Відомо для чого - лиш би не Порошенко! Вона його особисто не знає, але для себе створила собі якусь картинку. Але так треба було в догоду своїм кураторам. З двох кандидатів переміг той, який не розмовляв солов‘іною, a не Порошенко, укий утвердив нашу Мову!

...Позачергові вибори до Верховної Ради. Ніцой і Фаріон не проходять. Остання назвала львів‘ян рабами, які проігнорували цих кандидаток.

Не без їх активної пропаганди проти Порошенка в ВР проходять манкурти і українофоби, які тут же взялися за внесення змін до мовного Закону, який прийнятий завдяки Порошенку за довгі три попередні століття! Чи були претензіі у Ніцой до депута Бужанського і його кремлівських посіпак, які хочуть повернути усе навкруги своя? Ні!            Не цей резонанс! Не той обсяг піару!

   Я вірю, Артем і вся футбольна команда обов‘язкого будуть спілкуватися між собою українською. І майбутня Верховна Рада теж буде тільки україномовною. А Ніцой раджу писати дитячі книжки і не сіяти серед українців ворожнечу і провокації.

Oksana Fedorova