Мільярд брехливих обіцянок

Мільярд брехливих обіцянок

Президент Володимир Зеленський закликав збільшити площу лісів в Україні і підписав відповідний указ про старт екологічного проекту "Зелена країна".

Мета - за 10 років збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього у найближчі три роки треба висадити 1 мільярд дерев.

За даними Державного агентства лісових ресурсів, загальна площа лісового фонду України – 10,4 мільйона гектарів, з них 9,6 мільйона гектарів – дерева та інші рослини.

У 2020 році висадили 180 мільйонів молодих дерев по всій Україні.

Також, Державному агентстві лісових ресурсів повідомили, що "орієнтовно агентством планується висадити в 2021 році більше 10 млн саджанців, у 2022 - понад 223 млн, 2023 - понад 230 млн, а в 2024 році - понад 266 млн штук саджанців".

Тобто, загальна кількість висаджених саджанців лише 719 мільйонів штук. І зможуть їх висадити лише за 4 роки - до 2025 року.

Для висадки 1 млрд дерев в рамках проєкту "Зелена країна" на найближчі 3 роки буде потрібно 2 млрд грн, які будуть залучені за рахунок діяльності лісових господарств і з держбюджету.

В агентстві наголосили, що указ Зеленського про збереження лісів відноситься не тільки до державних лісгоспів, а й до всіх власників лісів і лісокористувачів, юридичних і фізичних осіб.

Тож, беремо лопати та йдем саджати дерева, тому що навіть фахівці не в змозі виконати чудернацькі обіцянки президента.

ЗеФакТи