"Місяць минув з гучного розслідування Бігус про заступника голови Нацполіціі Дмитра Тишлека" - Юрій Бутусов

"Місяць минув з гучного розслідування Бігус про заступника голови Нацполіціі Дмитра Тишлека" - Юрій Бутусов

Один з вищих керівників правоохоронних органів України проживав у будинку кримінального ватажка, користувався машиною, оформленою на фірму кримінального ватажка, та приховав, що його дружина є громадянкою Росії та має там щильні зв‘язки.

Здавалось, Тишлек має бути негайно звільнений з посади, залучений до відповідальності, а також мають відповідати ті, хто провалив спеціальну перевірку та допустив повязану з криміналом людину на таку високу посаду.

Але Тишлеку усе зійшло з рук, його бояться чіпати інші правоохоронці. Він відсторонений наказом міністра МВС від виконання обов’язків, але, за даними джерел Цензор.Нет, все це проста показуха.

Тишлек досі не звільнений з Нацполіціі.

Службове розсліжування по Тишлеку ніяких висновків не зробило за цілий місяць роботи.

Але найцинічніше, що Тишлек продовжує працювати у своєму кабінеті, ходить на служну та фактично контролює ті самі сфери, які дуже привабливі для мафії.

Зокрема, це питання обігу наркотиків, яким тісно опікується угруповання Хімпром.

Таким чином, журналісти зробили усю роботу замість державних контролююючиж органів, але держава досі нічого не зробила, щоб виконати своі обов’язки, звільнити та покарати високопосадовця.

Така повна пасивність влади показує, що Тишлека «дахує» офіс президента та та сама мафія, боротись з якоб Тишлек мав би по своїй посаді, але замість того став з мафією співмешкати.

Без сумніву, призначання та збереження Тишлека на посаді після такого суперскандала спільне рішення Зеленського, Єрмака та Татарова.

І може скластися враження, що роблять вони це не за просто так, а тому що мафіозні гроші йдуть у кишеню не тільки деяким керівникам Нацполцііі, але й вищому керівництву Слуг народу.

Оскільки Зеленський боіться відповідати на непостановочні питання украінських журналістів, і навіть злякався зустрітись зі мною на прес-конференції під час війни, маю сподівання, що хтось з іноземних журналістів зможе запитати голову держави, чому він тримає на найвищих посадах у поліції одіозних людей, і чому не коментує публічно цю ганебну історію.