Місячний тариф на газ зріс на 50%

Місячний тариф на газ зріс на 50%

Як повідомляє газопостачальна компанія «Нафтогаз» за планом «Місячний» встановила тариф для населення у червні на рівні 11,94 гривні за кубометр, що на 50% вище ціни на газ в рамках річного тарифного плану «Фіксований» (7,96 грн/куб. м). За замовчуванням усі клієнти залишаються на "Річному" з тарифом 7.96 грн.

«Місячний тариф зумовлений ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжували зростати. Україна інтегрована в європейський газовий ринок з 2015 року та імпортує 30% від загальних обсягів споживання», - повідомляють в компанії.

Відтак, ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках.

Тож, ціна на газ продовжує зростати і якщо «Нафтогаз» зможе втримати ціну для річного тарифу на рівні 7.96 грн для населення, це в свою чергу обумовить зростання боргів компанії, які в кінцевому результаті будуть перекладені на плечі звичайних українців.

‼️Разом з боргами «Нафтогазу» зростатимуть і борги населення за комунальні послуги, адже, за інформацією Павла Розенка станом на 17 червня в Україні не призначена /не переоформлена жодна субсидія, через відсутність необхідного нового програмного забезпечення!

Ціна на газ для населення зараз втричі вища, ніж у минулому році, а субсидії для населення ще й досі немає.

І влада не робить нічого, щоб вибратись з цієї боргової ями.