"Маленька іронія щодо США та зброї" - Віктор Трегубов

"Маленька іронія щодо США та зброї" - Віктор Трегубов

У нас противники особистоії зброї інколи твердять, що от, бачите, в США масові розстріли, хочуть зброю обмежити...

Свята правда.

АЛЕ.

В США уся дискусія ведеться щодо обмежень на т.зв. assault weapons. Себто, довгоствольну зброю із великими магазинами. Навіть найзатятіщі американські хоплофоби не воюють з короткостволом. Бо, власне, з короткостволу масову стрілянину не влаштуєш чисто технічно.

У нас же все діаметрально навпаки. Довгоствольна зброя в нас легальна від 1991 року. І це виявилося дуже добре. Масшутінгів в нас нема, а в нагоді стало. Я в армію, як в анекдоті, відправився із власним карабіном цілковито армійського зразку, хіба що без можливості стріляти чергами (а в усьому іншому значно кращим за штатний калаш).

Тим часом у нас одні виступають за короткоствол для самооборони, а інші - проти, _з посиланням на американський досвід_. Причому найбільший опір в державної системи викликають револьвери, які є ідеальною зброєю самозахисту, але для стрілянини по групі осіб не підходять взагалі, навіть менше за звичайні пістолети.

Це смішно, але сумно.

І ще.

Тільки-но литовці за кілька днів збирають нам на Байрактар. Народ підрахував, там сума вийшла така, ніби кожен громадянин країни скинувся по кілька євро.

В ці ж дні ми дізнаємося, що "за особливі заслуги" українське громадянство надано виблядкові, який в Литві вважається військовим злочинцем, чим дуже пишається досі.

"Особливі заслуги" полягають в відеороліках для російської ютуб-аудиторії.

Мені не тільки огидно. Мені ще й максимально соромно.

I'm really sorry and ashamed, my Lithuanian friends. As I've told you, our president isn't very bright.