Маміни секрети "Домашній сир з травами і зеленню"

Маміни секрети "Домашній сир з травами і зеленню"

Інгредієнти:

  • молоко (2,5 % жирності) - 500 мл,
  • кефір (2,5 % жирності) - 500 мл,
  • яйця - 3 шт.,
  • часник - 1-2 зубці,
  • сіль - 1-2 ч. ложки,
  • червоний гострий перець і кмин - по дрібці,
  • зелень (цибуля, шпинат, петрушка, кріп) - 1 пучок.

  • Спосіб приготування:

    У каструлю влийте молоко і кефір. Нагрійте на середньому вогні, але не кип’ятіть.

    Яйця збийте з сіллю виделкою.

    Яєчну суміш влийте в молочно-кефірну тонкою цівкою постійно помішуючи. Варіть на середньому вогні приблизно 10 хвилин, до моменту повного відділення сироватки.

    Молочно-яєчну масу трохи остудіть. Додайте порізану зелень, кмин, часник і перець, перемішайте.

    На друшляк постеліть марлю в 4 шари, на марлю викладіть приготовлену масу і дочекайтеся поки стече рідина.

    Сир перекладіть в контейнер або миску, зверху поставте гніт. Поставте в холодильник на ніч.