Маміни секрети "Горіховий пиріг зі сливами"

Маміни секрети "Горіховий пиріг зі сливами"

Інгредієнти:

  • вершкове масло - 200 г,
  • цукрова пудра - 150 г,
  • яйця - 3 шт.,
  • фундук - 125 г,
  • мигдаль - 125 г,
  • борошно - 100 г,
  • сливи - 1 кг,
  • олія для форми.
  • Для соусу:
  • апельсин - 0,5 шт.,
  • корінь імбиру - шматочок,
    лимонний сік - 0,5 ч. ложки,
    коричневий цукор - 2 ч. ложки,
    цукор - 3-4 ч. ложки.


  • Спосіб приготування:

    У блендері подрібніть мигдаль і фундук.

    Розм’якшене вершкове масло збийте з цукровою пудрою, по одному введіть яйця, продовжуючи збивати. Додайте горіхи і борошно.

    Сливи розріжте на 4 частини вздовж.

    Роз’ємну форму змажте олією, присипте борошном, викладіть тісто. Починаючи від центру встроміть часточки слив, наполовину занурюючи їх у тісто (постарайтеся помістити якомога більше слив).

    Перші 15 хвилин випікайте при температурі 190 °С , потім зменшіть до 150 °С і випікайте ще 30-40 хвилин.

    Приготуйте соус. Терту цедру і сік половини апельсина, натертий корінь імбиру, лимонний сік і коричневий цукор нагрійте до повного розчинення цукру, додайте звичайний цукор і на середньому вогні уваріть соус до густої карамелі.

    При подачі полийте пиріг соусом.