Маміни секрети "Картопляна запіканка з грибами"

Маміни секрети "Картопляна запіканка з грибами"

Інгредієнти:

  • Шампіньйони - 300 г
  • Картопля - 1 кг
  • Вершкове масло - 100 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Печериці вимий і наріж тонкими пластинами. Часник очисти від шкірки і дрібно поріж. Обсмаж часник на попередньо розігрітій сковороді приблизно 3 хвилини. Коли часник стане золотистим, додай у сковороду гриби і зменши вогонь. Обсмажуй овочі приблизно 15 хвилин.

    Картоплю вимий, очисти і наріж тонкими кружальцями. Підготуй форму для запікання, змасти стінки і дно маслом, уклади на дно третину картоплі, додай трохи олії, посоли і поперчи.

    Слідом на картоплю вклади половину грибів. Поверх грибів - другий шар картоплі, його також слід змастити маслом і приправити. Тепер ще один шар грибів і останній шар картоплі. Після того як приправиш і поллєш олією картоплю, накрий запіканку фольгою і відправляй у розігріту до 200 С духовку приблизно на годину.

    Коли страва буде готова, дай їй постояти 10 хвилин і подавай.