Маміни секрети "Лазанья з овочами"

Маміни секрети "Лазанья з овочами"

Інгредієнти:

  • для лазаньї :
  • 250 г листів готового тіста для лазаньї,
  • 1 цибулина,
  • 2 помідори,
  • 2 болгарських перця,
  • 1 баклажан,
  • 1 кабачок,
  • зелень,
  • 200 г сиру,
  • 2 ст. ложки олії,
  • хмелі-сунелі,
    коріандр мелений,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком,

    для соусу "Бешамель":
    0,8 л молока,
    100 г вершкового масла,
    100 г борошна,
    мускатний горіх,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком.


  • Спосіб приготування:

    Баклажани поріж кубиками, посоли і залиш на півгодини, щоб пішла гіркота. Потім гарненько промий баклажани.

    Кабачки, болгарський перець і помідори також поріж кубиками. Цибулю дрібно покриши. Подрібни зелень.

    Розігрій олію і спасеруй цибулю. Потім додай кабачки, баклажани і болгарський перець і обсмаж 7 хвилин. Додай помідори і обсмаж іще 3 хвилини.

    Наприкінці посоли, поперчи за смаком, додай спеції і зелень.

    Приготуй соус "Бешамель".

    На повільному вогні розтопи вершкове масло, додай у нього борошно, перемішай і трохи обсмаж. Потім тонкою цівкою влий молоко, гарненько перемішай і доведи до кипіння. Постійно помішуючи, щоб не допустити утворення грудок, вари соус 5 хвилин на слабкому вогні до консистенції рідкої сметани. Посоли, поперчи і додай мускатний горіх.

    Дно форми для запікання трохи змасти соусом "Бешамель", виклади листи лазаньї (якщо в інструкції сказано, попередньо відвари їх).

    На листи виклади половину овочевої начинки і змасти соусом.

    Знову поклади листи лазаньї, на них виклади залишки начинки і змасти соусом.

    Зверху виклади листи і змасти залишками соусу.

    Випікай лазанью з овочами в духовці при температурі 180°C 30-40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

    Сир натри на середній тертці і посип лазанью з овочами через 20 хвилин.

    Готовій лазаньї з овочами дай трохи охолонути, потім розріж на порції і подавай.