Маміни секрети "М’ясні кнедлі, фаршировані сливами, в сметанному соусі"

Маміни секрети "М’ясні кнедлі, фаршировані сливами, в сметанному соусі"

Інгредієнти:

  • м'ясний фарш (з розмоченою булкою і цибулею) - 500 г
  • молоко - 50 мл
  • яйце - 1 шт
  • імбир (тертий) - 1 ч. ложка
  • зелень кропу та базиліку - за смаком
  • соняшникова олія - 1 ст. ложка
  • борошно і сухарі - для панірування
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • вершкове масло - 50 г
  • Для начинки:
  • сині сливи (без кісточок) - 300 г

    Для соусу:
    сметана - 100 г,
    сливи - 10 половинок,
    цибуля - 1 шт.,
    вода - 1 склянка,
    сіль і чорний мелений перець - за смаком,
    цукор - 1 ч. ложка.

    Для прикраси:
    зелень петрушки і помідори.

  • Спосіб приготування:

    У м’ясний фарш додайте спеції, яйце, нарізану зелень, молоко і масло, перемішайте. Сливи розділіть на половинки.

    З фаршу зробіть невеликі кульки, покладіть на дошку, зробіть заглиблення і викладіть половинку (або четвертинку) сливи, зліпіть кнедлики.

    Обваляйте кнедлики в суміші борошна і панірувальних сухарів і обсмажте на олії з 2-х сторін.

    Обсмажені фаршировані кнедлі складіть в чавунну каструлю, залийте розведеною водою зі сметаною і спеціями, покладіть цілу цибулину і половинки слив. Тушкуйте на слабкому вогні 30 хвилин.

    Готові кнедлі зі сливами подавайте з картопляним пюре, прикрасивши страву зеленню петрушки і помідорами.