Маміни секрети "М’ясна запіканка"

Маміни секрети "М’ясна запіканка"

Інгредієнти:

  • м'якоть свинини або яловичини - 400-500 г,
  • картопля - 3-4 шт.,
  • мариновані гриби - 150-200 г,
  • яйця - 3 шт.,
  • цибуля - 1-2 шт.,
  • молоко - 1/4 склянки,
  • вершкове масло - 50 г,
  • сир - 150 г,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком,
  • зелень - для оздоблення.

  • Спосіб приготування:

    Промите м’ясо наріжте невеликими шматочками і злегка підсмажте на сковороді, додайте дрібно нарізану підсмажену цибулю, сіль, перець, трохи бульйону або води і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин.

    Відваріть картоплю, посоліть, приготуйте пюре, додайте вершкове масло. Тонким шаром з бортиками викладіть пюре на дно форми для запікання.

    Поверх картоплі покладіть шар підсмаженого м’яса з цибулею, нарізані гриби, розрівняйте.

    Залийте збитими з молоком яйцями, посипте тертим сиром і поставте в духовку на 15 хвилин для запікання.

    Перед подачею на стіл посипте запіканку нарізаною зеленою цибулею або кропом.