Маміни секрети "М'ясо з чорносливом і томатами"

Маміни секрети "М'ясо з чорносливом і томатами"

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої м'якоті,
  • 2 селери,
  • 1 цибулина,
  • 400 г помідорів,
  • 200 г чорносливу,
  • 150 мл напівсолодкого вина (червоного або білого),
  • 2-3 ст. ложки олії,
  • щіпка меленої кориці,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Чорнослив замочи у воді на 30 хвилин, а потім промий і поріж на 2-4 частини.

    М'ясо наріж невеликими шматочками.

    На розігрітій сковороді в олії обсмаж м'ясо невеликими порціями. Щоб м'ясо добре обсмажувалося, а не варилося в рідині, і на ньому з'явилася апетитна золотава скоринка, його слід готувати на сковороді саме частинами.

    Потім все обсмажене м'ясо переклади в товстостінну каструлю або сотейник, а на сковороду налий вино, прокип'яти пару хвилин і вилий його у м'ясо.

    Цибулю крупно поріж. Селеру також поріж великими шматочками. Обсмаж цибулю і селеру на олії на повільному вогні до м'якого стану близько 10 хвилин.

    Помідори пробланшуй в окропі пару хвилин, потім зніми шкірку і подрібни. Додай помідори до тушкованих овочів і готуй іще 5 хвилин.

    Всі овочі переклади до м'яса, посоли, поперчи, додай корицю і тушкуй на повільному вогні під кришкою приблизно 1 годину. Стеж, щоб не випарилася рідина, при необхідності долий води або додай іще вина.

    Через годину до м'яса додай чорнослив і тушкуй іще 10 хвилин. Вимкни і залиш м'ясо з чорносливом настоятися приблизно 5 хвилин.

    Подавай м'ясо з чорносливом гарячим із картопляним або рисовим гарніром і овочами.