Маміни секрети "Мариновані овочі"

Маміни секрети "Мариновані овочі"

Інгредієнти:

  • болгарський перець (червоний і жовтий) - по 1 шт.,
  • баклажан - 1 шт.,
  • кабачок - 1 шт.,
  • винний оцет (білий) - 200 мл,
  • рослинна олія - 300 мл,
  • оливки і маслини - по 100 г,
  • сушений орегано - 1 ч. ложка,
  • чебрець - 1 гілочка,
  • сіль - 2 ст. ложки.

  • Спосіб приготування:

    Баклажан і кабачок поріжте кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см. Перці поріжте поздовжніми скибочками. Овочі помістіть в окремі миски, присипте сіллю і залиште на 1 годину.

    Промийте овочі холодною водою. Закип’ятіть оцет з 200 мл води. Додайте баклажани і готуйте 3 хвилини. Шумівкою перекладіть баклажани на серветки. Цю процедуру повторіть з кабачками і перцем.

    Овочі підсушіть і шарами укладіть в стерилізовані банки, чергуючи їх з оливками і маслинами. Зверху покладіть гілочку чебрецю.

    Рослинну олію з горошинами чорного перцю доведіть до кипіння. Додайте орегано, перемішайте. Овочі залийте гарячою олією. Накрийте банку і остудіть. Потім герметично закрийте банку і поставте на зберігання в прохолодне місце.