Маміни секрети "Мармелад з кабачків з ваніллю"

Маміни секрети "Мармелад з кабачків з ваніллю"

Інгредієнти:

  • кабачки - 500 г (вага, без шкірки і насіння),
  • цукор - 2 склянки
  • ваніль - 1 стручок

  • Спосіб приготування:

    Кабачки очистіть від шкірки і насіння, наріжте дрібними кубиками. Зважте.

    Складіть у каструлю, залийте 2 л води. Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішайте. Варіть на дуже малому вогні без кришки близько 1 години, періодично помішуючи. Кабачок повинен стати напівпрозорим, а сироп – сильно загуснути.

    Стручок ванілі розріжте уздовж навпіл. Перед закінченням варіння додайте серцевину стручка ванілі і обидві половинки стручка. Варіть ще 5 хвилин, потім зніміть з вогню.

    Остудіть, половинки стручка видаліть, мармелад розлийте в банки.