Маміни секрети "Індичі ніжки з айвою"

Маміни секрети "Індичі ніжки з айвою"

Інгредієнти:

  • 1 кг індичих ніжок,
  • 300 г айви,
  • 0,5 лимона,
  • 1 помідор,
  • 2 цибулини,
  • 1 пучок зелені,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 ст. ложка меду,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 0,5 ч. ложки кориці,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Індичі ніжки омий і порубай на порції. Айву помий, почисть і поріж на часточки, а потім відвари з лимонним соком у невеликій кількості води до м'якості 15-20 хвилин. Цибулю дрібно поріж. Зелень подрібни. Помідор пробланшуй, зніми шкірку і дрібно поріж або подрібни блендером.

    У сотейнику на олії обсмаж цибулю, потім додай зелень і трохи обсмаж. Поклади в зажарку індичатину, обсмаж з усіх боків до зарум'янювання і налий води, щоб вона покрила м'ясо. Дай індичатині прокипіти на сильному вогні 5 хвилин, посоли, потім зменш вогонь і тушкуй під кришкою 30 хвилин.

    Приготуй айвовий соус. У сковороді розведи трохи бульйону з індичатини з цукром, медом і корицею і доведи до кипіння. У гарячий сироп виклади айву і, акуратно перевертаючи, просмаж з усіх боків 3-5 хвилин. У індичину додай помідор і потоми на повільному вогні 3-5 хвилин.

    Готове індиче м'ясо подавай з айвовим соусом.