Маміни секрети "Солодка випічка"

Маміни секрети "Солодка випічка"

Інгредієнти:

  • борошно - 450 г,
  • розпушувач - 5 ч. ложок,
  • сіль - 1,5 ч. ложки,
  • вершкове масло - 110 г,
  • цукор - 50 г + для посипання,
  • яблука - 450 г,
  • молоко - 2 ст. ложки (чи скільки буде потрібно для замісу тіста) + для змащування

  • Спосіб приготування:

    Нагрійте духовку до температури 200 °C. Деко змастіть олією і злегка присипте борошном.

    У велику миску просійте борошно, розпушувач і сіль.

    Масло поріжте дрібними кубиками, додайте в борошно. Борошно з маслом перетріть в крихту. Додайте цукор, перемішайте.

    Очистіть яблука. Половину яблук натріть на крупній тертці, половину дрібно поріжте.

    Додайте яблука в борошно, перемішайте. Поступово додайте молоко, замісіть м’яке тісто.

    Тісто викладіть на посипану борошном дошку і розкатайте у пласт, товщиною приблизно 1 см.

    Гострою формочкой виріжте скони.

    Викладіть скони на деко. Зверху змастіть молоком і злегка посипте цукром.

    Випікайте скони приблизно 20-25 хвилин.

    Скони – традиційні англійські булочки до чаю. Поснідати сконами з чаєм у Великобританії, така ж традиція, як у Франції з’їсти ранковий круасан.