Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Нагрійте духовку до температури 200 °C. Деко змастіть олією і злегка присипте борошном.
У велику миску просійте борошно, розпушувач і сіль.
Масло поріжте дрібними кубиками, додайте в борошно. Борошно з маслом перетріть в крихту. Додайте цукор, перемішайте.
Очистіть яблука. Половину яблук натріть на крупній тертці, половину дрібно поріжте.
Додайте яблука в борошно, перемішайте. Поступово додайте молоко, замісіть м’яке тісто.
Тісто викладіть на посипану борошном дошку і розкатайте у пласт, товщиною приблизно 1 см.
Гострою формочкой виріжте скони.
Викладіть скони на деко. Зверху змастіть молоком і злегка посипте цукром.
Випікайте скони приблизно 20-25 хвилин.
Скони – традиційні англійські булочки до чаю. Поснідати сконами з чаєм у Великобританії, така ж традиція, як у Франції з’їсти ранковий круасан.