Маміни секрети "Тушкована морква"

Маміни секрети "Тушкована морква"

Інгредієнти:

  • морква: 4-5 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • вино біле сухе: 200 мл
  • вершки (25%): 100 мл
  • масло вершкове: 20 г.
  • часник: 1 зубець
  • мед: 1 ч. ложка
  • сіль, перець і зелень базиліку за смаком

  • Спосіб приготування:

    Моркву, цибулю і часник почистити. Цибулю і часник подрібнити, моркву порізати кружальцями.

    Розтопити вершкове масло і тушкувати у ньому цибулю, часник і моркву протягом 7-10 хвилин (не засмажуючи).

    Додати у каструлю вино і мед, посолити, поперчити і тушкувати до готовності моркви. Потім додати вершки і подрібнену зелень базиліку, довести до кипіння і зняти з вогню.

    * Разом з вершками до тушкованої моркви можна додати 1-2 скибки сиру для тостів – тоді знімати каструлю з вогню слід після того, як сир розплавиться.

    * Тушкована морква буде чудовим гарніром до м’яса, а також додатком до каш (наприклад, кускусу чи рису), які подають до рибних чи м’ясних страв.