Маміни секрети "Запіканка з кабачків із куркою"

Маміни секрети "Запіканка з кабачків із куркою"

Інгредієнти:

  • 600 г кабачків,
  • 200 г курячого філе,
  • 2 яйця,
  • 100 г сиру,
  • 100 г сметани,
  • 1 цибулина,
  • зелень (цибуля, петрушка, базилік),
  • 3 ст. ложки борошна,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 0,5 ч. ложки меленого коріандру,
  • 0,5 ч. ложки паприки,
    перець чорний мелений за смаком,
    сіль за смаком.


  • Спосіб приготування:

    Куряче філе поріж дрібними шматочками, трохи посоли, поперчи, додай 1 ст. ложку олії і перемішай.

    На розігрітій сухій сковороді без олії обсмаж курку, помішуючи, на сильному вогні до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин. Зніми м'ясо зі сковороди.

    Цибулю дрібно поріж. Подрібни зелень. Сир натри на крупній тертці.

    Молоді кабачки можна не чистити, а зі старих краще зняти шкірку. Потри кабачки на крупній тертці. Щоб кабачки зайве не стікали соком, займися ними в останню чергу.

    Яйця збий виделкою, додай сметану, сіль, спеції і перемішай. Потім додай муку, залишки олії і гарненько перемішай.

    З'єднай м'ясо, цибулю, зелень, сир і кабачки, залий яєчної сумішшю і знову все перемішай.

    Форму для випікання змасти олією, виклади в неї суміш і відправляй у розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин.

    Готову запіканку з кабачків трохи остуди, поріж на порційні шматочки і подавай з овочевим салатом і зеленню.