Маміни секрети "Запіканка з макаронів із броколі"

Маміни секрети "Запіканка з макаронів із броколі"

Інгредієнти:

  • 300 г макаронів,
  • 500 г броколі,
  • 500 мл молока,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 150 г твердого сиру,
  • 50 г сиру Пармезан,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • щіпка меленого мускатного горіха,
  • 0,5 ч. ложки часникової приправи,
  • чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    У киплячій підсоленій воді відварити макарони з оливковою олією до готовності. Злий воду.

    Броколі поділи на суцвіття і відвари пару хвилин у киплячій воді.

    Сир потри на тертку.

    У сотейнику розтопити вершкове масло. Додай до нього борошно і обсмаж 2 хвилини. Потім влий молоко і вари, помішуючи, на повільному вогні, поки суміш не закипить і не загусне. Додай сир, сіль, перець, часникову приправу, мускатний горіх, ретельно перемішай, дай покипіти 2 хвилини і вимкни вогонь.

    На дно форми для випічки, змащену олією, виклади броколі і макарони, зверху залий вершково-сирним соусом. Готуй запіканку з макаронів і броколі без кришки в духовці при температурі 180°С 20 хвилин.

    Готовій запіканці дай настоятися 10 хвилин, а потім подавай на стіл.