"МАСК ПОСМІЯВСЯ З БУБОЧКИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МАСК ПОСМІЯВСЯ З БУБОЧКИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

З приводу Маска. От не думав таке писати, але дивлюся на синхронне ниття фанатичної ЗЕкти, професійної ЗЕботви і різних до них прибившихся - і не можу втриматися.

По-перше, чи Маск ідіот? Дуже цікаво слухати про "ідіота Маска" від людей які бігають працювати на бюджетні установи з 9-ї до 6-ї, 20 років підряд за копійки, або які в день вторгнення в їхню країну різво спетляли за кордон і обурюються звідти. Маск - це PayPal, це Тесла, це SpaceX, це Старлінк. А ті хто обурюються?

Гарно бути інноватором, коли ти живеш у США, а не в Україні, скажуть вони? Милі, ви спробуйте посудитися з Фольксвагеном або з БМВ. Всі ваші "чиновники-корупціонери" та "менти-свавільники" - дурнички порівняно з конкуренцією з Google або з Apple.

Я нагадую, Старлінк це той самий, на якому у нас зараз тримається весь фронт - тому що нічого схожого в Україні не існує як явища. Тому що мобільний зв'язок у зоні бойових дій ліг у перші ж години вторгнення і до появи Старлінків бойові підрозділи мали між собою спілкуватися по старовинці - раціями. З кодованими фразами. А ще - посильними - з флешками.

Як пілот БПЛА, я не можу недооцінити Старлінки. Старлінк це працюючі ВатсАп і Сигнал. Старлінк - це змога корегувати з БПЛА, перекидаючи координати з "Кропиви" на штаби. Старлінки - це трансляції з Мавіка та з літака, коли в штабі бачать лінію боєзіткнення в ріал-таймі і коли арта корегує себе сама - по відео на екрані, що прийшло прямо з літака над ціллю.

Я нагадаю, ЗЕботва зараз вивалює в багнюці людину яка надала нам Старлінки, за те що вона поглузувала з президента, який перед самим вторгненням просторікував про травневі шашлики і в якого ворог і Бучу та в Ірпінь біля Києва в'їхав мов по проспекту. Який просторікував, що ЗСУ не можна збільшувати, бо не буде нащо дороги будувати. Було?

По-друге, Маск - друг України? Ні і ні. Маск друг в кращому разі Америки. Маск не в Україні живе, а в США. І Маск не зобов'язаний бути другом України. Маска цікавлять у першу чергу інтереси США. А відкрию вам таємницю, інтереси США не завжди збігаються з інтересами України.

До того ж Маск - бізнесмен. А бізнесмени мислять виключно грішми. Вам це не подобається? Ви точно хочете в Європу? Я вам відкрию таємницю, Європа побудувана як раз буржуа. Бізнесменами, які створювали матеріальні блага аби підняти бабала. Європа створена НЕ коміками, обраними в президенти, завдяки серіалу.

По трете, слова Маска скривдили Україну, а не Зеленського? Дурниці! Ви всерйоз вважаєте, що через 1,5 роки перебування в ЗСУ в багатьох екзотичних місцях, включаючи Бахмут і Вугледар, мені не пофіг що там говорить Маск? У мене депутати "Слуги народу" в перший день вторгнення масово спетляли з Києва. У мене агресивного ухилянта Андрюшу Луганського "спецслужби витіснили за кордон" а тепер він "видавився" в ефір на мономарафон, а його поплічники розповідають в коментах "чому вони мають право не захищати Україну".

Ви всерйоз вважвєте, що мене кривдить НЕ все це, а чувак з країни де з президентів жорстоко стібуться прямо у голівудських фільмах? Де стібалися з них в той час коли американські солдати гинули у В'єтнамі та Іраку - і стібатися було нормою?

Ви всерйоз вважаєте, що мене обурювати має чувак який називає дитина набором літер і цифр, а не українці які заводят собі вдома свічки, статуетки і вишивки з рилом Зеленського, від чого за кілометр смердить совком?

Да ви поставте себе на місце Ілона Маска. Маск - емігрант, який заробив мільярди на іноваціях. Як він має ставитися до Зеленського, який керуючи багатомільйонною країною мільярди не заробляє, а канючить по всьому світові?

Як має ставитися Маск до Зеленського, який отримав десятки мільярдів доларів, але в якого пілоти БПЛА вимолюють гроші на літаки у волонтерів? У якого підготовлених пілотів БПЛА можуть відправити піхотинцями в траншеї - бо для них немає техніки?

Спитайте все це у знайомих шанувальників Зеленського. І запитайте також, чому з Порошенка не глузували ані Гейтс, ані Безос, ані Еллісон, ані Маск?