"Масовий тероризм не менш страшний, ніж повномасштабна війна" - Олена Кудренко

"Масовий тероризм не менш страшний, ніж повномасштабна війна" - Олена Кудренко

Хоча й може недоречно порівнювати те, що влаштували росіяни в Україні, з можливістю, ризиком, випадком, що можуть статися тепер на росії. Уявляю, як росіянам тепер повинно бути страшно піти в супермаркет, проїхатись в метро, пройтись по площі. Не кажучи вже про концерти - всі російські "зірки" будуть змушені, напевно, відмінити свої заходи. Сидіти й боятися.

Вони зачепили те, що не повинні були чіпати. ІДІЛ, Талібан, ХАМАС - це не іграшки. Такі "друзі" переграють росіян рівнем жорстокості.

Якщо би ви почитали ізраїльські пабліки впродовж хоча би тижня, двох - ви були би в шоці від регулярності новин про теракти на зупинках автобусів, в кав'ярнях, лікарнях тощо. Так живе Ізраїль - живе щоденно. Розстріли цивільних в квартирах. Ніж в тіло будь-якого дідуся, бабусю, в дитину. Ніж від арабського підлітка, який народився лише для того, щоб вбити. Тебе можуть зупинити на дорозі, витащити тебе з автівки та розстріляти. Під'їхати до тротуару, де ти стоїш, на мотоциклі та випустити в тебе кілька куль, і не важливо, що ти не військовий, не поліцейський, скільки тобі років і таке інше.

Росія надто багато на себе взяла, думаючи, що ніхто не насмілиться принести терор на її землю. Притягати за вуха сюди Україну можна пробувати скільки завгодно, але розстрілювати натовпи будуть нові російські "друзі" з фанатично сяючими очима та жагою помсти. І дії України тут можуть навіть здатися вищою мірою гуманними - бо ж ми лише відбираємо у нашого ворога нафтопереробку, флот, виробничі потужності, але при цьому діємо за законами війни. Терористи ж діють за іншими законами. Такі закони ближчі росіянам - розстріл мирних, суцільне залякування та терор.

Що ж. В світі багато закономірностей. Нехай живуть в тому вимірі, який самі ж і побудували.