"Мені подобається Чехія через її останні висловлювання щодо росії" - Олена Кудренко

"Мені подобається Чехія через її останні висловлювання щодо росії" - Олена Кудренко

Так красиво, навіть не завуальовано послати росіян, - цьому аплодую. Своїми словами - хто ви такі, росіяни, щоб нас, чехів, кудись взагалі викликати (про засідання ООН щодо Бєлгорода). Не пішли би ви?

Раніше вже були висловлювання голови МЗС Чехії про клоуна Лаврова. Так його і назвав. По країні вже ходив жарт про "а давайте анексуємо Калінінград". Вже було викрито російських шпигунів в Чехії. Вже був замах росіян (начебто) на мера Праги. До 1968 року чехи були навіть русофілами, але ж потім росіяни подумали "стратегічно" і створили собі чергових ворогів.

І можливо не в останню чергу через президента-військового Петра Павела, який є відставним генералом та колись головою військового комітету НАТО, вони й імпонують мені своєю прямотою та цікавою дипломатичною мовою.

На випадок війни, як у нас, класно, коли ти досвідчений політик. А якщо ти політик-військовий - це подвійний плюс. Ну хоча би відслужи свого часу в армії - може не будеш так ржати з ЗСУ, які з 2014-го з кров'ю вихаркували з себе радянську іржу, відроджуючись і одночасно воюючи. Бо хто, як не військовий, міг би це зрозуміти? Або той, кому то дійсно боліло?

Як кажуть, що війни завершують дипломати? Політики? А-а, ось цитата: "там, де закінчується дипломатія - починається війна". Може це працює з іншими, але як це відноситься до росії? Танцювати перед росією в дипломатичному плані не має сенсу, бо дипломатія з ними - це виключно поступки з нашого боку. Або не з нашого, а, наприклад, візьмемо Меркель і Німеччину. Чудова дипломатія - підсадити німців на газову голку. Інколи гроші взамін на залежність може й виглядає як дипломатія, але ж зрештою може вдарити досить боляче. Хто там виграв?

Тому для росіян треба створювати окремі дипломатичні умови, й окрему мову. Не на фєнє, бо це вже край (хоча вони її розуміють), але посилати їх якомога далі. І не церемонитись.