Методологічна помилка

Методологічна помилка

Обожнюю слухати всі ці разглагольствованія московських поцреотів, що вони-дє "воюют со всєм НАТО". Та ще й (хахаха) "в одиночку".

Ну по-перше, хто вам винен, що ви наодинці поперли проти купи народів та ще й не змогли забезпечити себе союзникиками, як ваш супротивник?

А по-друге, ну Рашка взагалі-то не унітарна держава.

Це Україна - моноетнічна нація. А Рашка це багатоплемінна орда. У вас навіть в назві - "Федерація". Це ви - конгломерат різних племен і народів очолюваний ставкою хана. Від бурятів і осетинів до татар і калмиків. І якщо в ЗСУ воює українець: що з Ужгорода це - українець, що з Луцька, що з Харкова чи Одеси, все той самий - українець, то з Улан-Уде це один "рускій", а з Владивостока - зовсім інший "рускій". А з Москви це взагалі третій "рускій", якого перші два "рускіх" ненавидять гірше за солдата ЗСУ навпроти них.

Так що це до речі методологічна помилка для нас і для іноземців вважати Росію моноетнічною державою. А всю війну цю - війною українців і якихось "рускіх". Ні. Росія це - багатоплемінна Орда. А Україна протистоїть самостійно цілій масі різних народів, яких веде у бій воля хана/пахана, точно як у 11 столітті якихось половців чи у 13 столітті - монголо-татар. Тільки 900 років тому під стінами Києва всю цю багатоплемінну орду очолював якийсь хан Котян чи Боян, а зараз - Путян. А от племінний склад той самий.

В 14-15 столітті численні нащадки Чингісхана, претенденти на посаду хана (пахана), перегризлися і єдина до того територія Золотої Орди розпалася на окремі уділи (типово для імперій завойовницького типу, що отримали військову поразку і припинили період експансії). В процесі розпаду до 16 ст. зі складу єдиної Орди виділилися Велика Орда, Астраханське ханство, Кримське ханство, Ногайська орда, Казанське ханство, Московське ханство/князівство, Сибірське ханство, Казахське ханство, Узбецьке ханство.

Впродовж 14-16 століть Московія зуміла перетягнути у Москву сарайську еміграцію, коли в Московію стікалися всілякі "путєшєствєннікі із Орди", а потім у російській Вікіпедії якимось таємничим чином виявилися родоначальниками мало не всіх дворянських родів так званої "Росії". Почитайте сімейне дерево будь-яких цих наришкіних, чуркіних, карамзіних і абдразякових: обов'язково упретеся в таємничого "путєшествєнніка із Орди", який путєшєствововал, путєшєствовал та й припутєшествовал на цікаву територію, де тобі видають цілі міста з усіма місцевими ваньками для твого прокорму і обміну цих вань на собак.

Так все це тому, що Москва просто стала новим Сараєм. Спершу ставка хана переїхала із Сараю в Бахчисарай, а потім Москві з 17 століття завдяки супер вдалому військовому союзу з Україною вдалося здолати головного і найнебезпечнішого свого конкурента на статус пахана на всій території колишньої Золотої Орди: Кримське ханство.

Але це так, ретроспектива.

А от головне те, що і Кримське ханство, і Московське - це різний племінний склад населення. А Дальній Восток і Москва це взагалі як Франція і Німеччина.

Так що це Україна якраз самостійно протистоїть цілому об'єднанню народів.

І тому, що українці це класна нація, то і допомагають їм інші народи світу. А оркам із боліт не допомагає ніхто.

Джон Сміт