Ми пишаємось своєю роллю у зміцненні безпеки регіону - кораблі США виходять з Чорного моря

Ми пишаємось своєю роллю у зміцненні безпеки регіону - кораблі США виходять з Чорного моря

Американський ракетний винищувач класу Арлей Берк USS Ross та транспортно-десантний корабель USNS Yuma полишають Чорне море, після участі у військових навчаннях, повідомляє командування сил ВМС США в Європі.

Ross перебував в Чорному морі з 26 червня та брав участь у організованих Україною та США навчаннях «Сі Бриз» а також керованих Болгарією навчаннях «Бриз».

«Беручи участь у навчаннях «Сі Бриз» та «Бриз», ми змогли продемонструвати нашу спільну відданість безпеці Чорноморського регіону, разом нашими союзниками в НАТО та партнерами, - зазначив командувач Ross Джон Д. Джон. - Ми прямуємо через Середземне море і можемо пишатись тим, що ми значно зміцнили мир та безпеку через взаємодію, співпрацю та спільні дії протягом нашого перебування в Чорному морі».

Чорне море є критично важливим водним шляхом для морської торгівлі та стабільності в Європі, зазначили у командуванні сил ВМС США в Європі. В американських ВМС також відзначили, що вони регулярно взаємодіють в Чорному морі з такими союзниками та партнерами, як Болгарія, Грузія, Румунія, Туреччина та Україна.

17-30 липня Україна, США, Литва і Польща проведуть спільні військові маневри "Три мечі-2021" на Яворівському полігоні, що на Львівщині. Будуть залучені понад 1200 військовослужбовців і 200 бойових машин. Навчання вперше проводять в Україні.

Маневри дозволять країнам-учасницям побудувати та підтримувати ефективні робочі відносини і поліпшать взаємодію між представниками Збройних Сил України та ЗС НАТО, при цьому​ "Три мечі 2021" матимуть виключно оборонний характер, заявляв український Генштаб .