"Московитів - на дно! - 02.07.2023" - Ростислав Павленко

"Московитів - на дно! - 02.07.2023" - Ростислав Павленко

Найважливіше питання українців – коли буде Перемога. І як зробити її такою, щоб нашим дітям не довелося воювати чи забезпечувати фронт.

Перемога для України – це звільнення всіх територій у межах 1991 року, і отримання ресурсів на відновлення. А унеможливлення подальших нападів росії – це вступ до НАТО і ЄС, а також така політика союзників щодо росії, яка зробила б реванш неможливим.

Інші сценарії, - а вони залишаються можливими, - означають неминучість повторення війни.

Адже серед московитських правителів немає тих, хто готовий творити «нову демократичну росію». Більше того, досвід Єльцина показує: навіть прихід умовних «демократів» усе одно лише відтерміновує агресію.

Але те, що очевидно для українців, треба доводити і доводити світові. По всіх напрямках і на всіх рівнях.

Найбільша відповідальність на владі. Тим більша, що діє фактично без нагляду і практично без критики.

Тому випадки корупції, крадівництва і сваволі шкодять справі щонайбільше. Бо дають аргументи ворогам України. Приховати ці факти не вийде. Єдина можливість – їх викорінити. Про це говорили раніше (нагадування розмістив у коментарі нижче).

Зі свого боку, і кожен українець може докластись до інформаційної роботи і переконання світу.  

Або напряму, якщо маєте знайомих, друзів, колег за кордоном.

Або через рідних, знайомих, друзів, колег-українців, які перебувають за кордоном і спілкуються з місцевими.

При цьому чим ширше така мережа, тим краще. Адже часто пересічним громадянам інших країн просто «не до України». Не кажучи вже про те, що ворожа пропаганда працює. А життя складне, і у кожного суспільства чимало своїх проблем.

Чим простіші тези – тим краще. Про те, що:

1. Якщо росії залишити бодай частину України – це заохотити її прийти пізніше. Як вона прийшла у 2022, не задовольнившись захопленим у 2014.

2. Взяти Україну в НАТО – це не «провокувати» росію, а відігнати її. Вона спокійно сприйняла вступ о НАТО Фінляндії, раніше – країн Балтії, раніше – Східної Європи. Натомість у 2014 році, коли росія напала на Україну, та була нейтральна.

3. Дозволити росії перемогти – це спровокувати кризу біженців, злочинності і нестабільності в Європі на роки вперед – а потім і продовження війни у Європі.

У цих тезах нема нічого нового. Їх, очевидно, можна і треба доповнювати.

Але вони мають постійно доноситись всіма способами. Нейтралізуючи вплив ворога на суспільства союзників. Поки ЗСУ нищить ворога на полі бою, а санкції розхитують основи його економіки.

І далі ж буде