МВФ категорично проти радикальної податкової реформи

МВФ категорично проти радикальної податкової реформи

МВФ, з огляду на свою політику, не підтримає проект радикальної податкової реформи, який підготувала глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, який передбачає суттєве зниження ставок податків.

Це підтвердила сама Н. Южаніна. Вона заявила, що МВФ "категорично проти" різкого скорочення доходів держбюджету, пише "Новое время".

Раніше постійний представник МВФ Жером Ваше звертав увагу, що 2016 рік і так буде складним для держказни України з огляду на відсутність частини доходів, яка була в 2015 році (через скасування імпортного збору, зменшення квазіфіскальних платежів НБУ тощо).

Н. Южаніна також повідомила, що під її законопроектом про податкову реформу підписалися 160 нардепів, переважно представники «Блоку Петра Порошенка» та «Батьківщини». І сьогодні цей документ може бути зареєстрований в парламенті.

Нагадаємо, що у своїй концепції податкової реформи Міністерство фінансів пропонує встановити єдину ставку 20% для ЄСВ, ПДФО, податку на прибуток та ПДВ. При цьому фіскальний комітет парламенту виступає за зниження ПДВ і податку на прибуток до 15%, ПДФО – до 10%. Щодо ЄСВ, то кінцеве рішення - 10% чи 20% - ще не ухвалене.

http://nv.ua