"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

▪️BBC: США планують різко збільшити виробництво 155-міліметрових снарядів - їх щомісячне виробництво поступово сягне 100 тис.

Все для України, все для перемоги!

▪️Reuters: Шанси Байдена на переобрання знижуються через побоювання виборців щодо його віку, стану економіки країни та злочинності. Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, 80-річний демократ і Трамп отримали по 39% голосів, кожен п'ятий виборець не визначився. Трамп залишається політично життєздатним, незважаючи на цілу низку кримінальних звинувачень. В опитуванні взяли участь 4413 американців.

Ніяких прогнозів поки давати не буду - все ще 100 разів поміняється.

▪️Der Standard: Євросоюз має продумати кроки на випадок можливої перемоги Росії у війні в Україні, - прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку. На його думку, одним із таких заходів на випадок програшу Києва має стати тотальна заборона на торгівлю з Росією, насамперед у сфері енергоресурсів, навіть якщо це ляже тягарем на мешканців Євросоюзу.

Шо? Йдіть на**й з такими прогнозами, краще дайте авіацію!

▪️CNN: Наступного тижня Байден має намір провести першу в історії зустріч із главами п'яти країн Центральної Азії - Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменії та Узбекистану.

Гарна новина! З урахуванням того, що паралельний імпорт в росію західних товарів подвійного призначення йде саме через ці країни (а також Вірменію), дядєчка Сем у доступній манері розповість керівникам цих держав, хто насправді у світі хазяїн.

▪️CNBC: Українському корупціонеру Коломойському збільшено заставу до 105 млн доларів. Здається, Зеленський перед свої візитом до Вашингтона вирішив пересаджати всіх тих, кого повинен був посадити ще 3 роки тому.

Слушне зауваження. Одне але... Як би такими темпами не вийти на самого себе.

▪️The Wall Street Journal: Білий дім розглядають можливість постачання Україні вже восени цього року армійської тактичної ракетної системи ATACMS. Є інформація, що про такі плани Байден оголосить під час зустрічі із Зеленським 21 вересня.

Знаєте, що я вам скажу по секрету? У кожному другому випадку фактичне постачання американської зброї на певний час випереджає офіційне оголошення про таку подію. Втім, це секрет Полішинеля.

▪️Ізраїльська газета Jerusalem Post не включила Зеленського до списку найвпливовіших євреїв року. Проте, там є Євген Пригожин (під 52-м номером з припискою "посмертно"). На першому місці американський бізнесмен, гендиректор OpenAI Сем Альтман, на другому - прем'єр Ізраїлю Нетаньяху, третій – держсекретар США Блінкен.

А вот сейчас обидно было, да?