"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

CNBC: На полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку американська сторона провела консультації з представниками Вірменії та Казахстану. Як результат, незабаром може бути оприлюднена дорожня карта виходу цих країн з ОДКБ.

Видання зазначає, що світ до 24 лютого 2022 року і після цієї дати - абсолютно різні історії. Росіюі-міф вже бояться набагато менше тому, що на виході опинився лише міф.

З урахуванням викладеного, незабаром в ОДКБ залишаться лише Росія, Білорусь, Киргизстан та Таджикистан. Таджикистан теж вийде з цієї квазі-організації у горизонті 2-4 років. Киргизстан та Білорусь поки залишаться, але вони абсолютно не самостійні країни.

Путін хотів увійти в історію. Але після Гітлера ще ніхто в неї не вляпувався так, як він.

Найбільш відморожений російський генерал-лейтенант та депутат Гурульов чогось дуже почав розхвалювати українських військових. Ось що він написав з цього приводу:

«На сьогоднішній день вони (ЗСУ) перейшли до тактики видавлювання, масово застосовують касетні снаряди, завдають вогневого враження по опорних пунктах наших підрозділів, штурмових груп. Вони мають багато боєприпасів, вони намагаються випалити абсолютно все. Так, така ситуація змушує наші війська відходити углиб - подекуди втратили в глибину до 10 км території, а ворог зайняв наші позиції оборони. Після заломлення лінії оборони вороги (це ми) створили умови неможливості застосування ПТУРів нашими гелікоптерами. Вони за рахунок прогину лінії стали доступні ПЗРК противника. Ефективність роботи наших гелікоптерів зведена нанівець. Ворог навчився працювати і з нашими мінними полями. ЗСУ грамотно розмінують їх, завдаючи вогневої поразки артилерією та застосовуючи трали», — додав генерал. Головною проблемою російської армії він називав «враньё», заявивши, що «брехливі доповіді, на жаль, призводять до неправильних рішень на різних рівнях».

❗️Знаєте, чим цікавий цей допис? Тим, що даний депутат Держдуми завжди був одним з найбільш радикальних прихильників курсу на поглинання України і виходу російських війск на кордон з Польщею. Його вислови у своїй дурості поступались лише словесному проносу Медвєдєва.

Враховуючи той факт, що на Ерефіі жоден допис високопосадовця такого рівня (це вам не гіркін) не з`являється просто так, найближчим часом можна очікувати ті чи інші "жести доброї волі", а також "непрості рішення" з боку русні.

Bild: Постпред Ерефії чотири рази переривав голову Ради Безпеки ООН, намагаючись зірвати виступ Зеленського.

На засіданні головує прем'єр-міністр Албанії Еді Рама. Він виступив із вступною промовою і вирішив надати слово генсеку ООН, а потім президентові України. Але Небензя втрутився, заявивши, що спочатку мають виступити члени Радбезу ООН, а лише потім Зеленський, інакше засідання перетвориться на «виставу одного актора».

▪️Рама відповів, що порядок слухань узгоджено іншими учасниками засідання. Небензя знову перервав його, виступивши проти і звинувативши Раму в тому, що той виносить «політичні оцінки» як прем'єр Албанії, а не як голова Радбезу. Рама парирував, що Небензя сам спровокував його на це. Загалом постпред РФ чотири рази просив слова, намагаючись не допустити виступу Зеленського, але Рама стояв на своєму. «Є таке рішення, якщо ви погоджуєтесь: ви зупиняєте війну, і президент Зеленський взагалі не виступатиме», — сказав прем'єр Албанії.

Ай да Рама, ай да молодець! Маленька Албанія наштиркала потиличників Вялікой Расєє. Хіба таке можна було уявити декілька років тому?

Ларов виступає десь після Зеленського: "Коллєктівний Запад во главє с США самочінно прісвоіл сєбє ранг вєршітєля судєб всєво чєловєчєства, і, обурєваємий порочним комплєксом ісключітєльності, стал всьо чаще, шіре і глубжє ігноріровать наследіє отцов-основатєлєй".

Ось слово в слово! Дбл, бл...

P.S. Зеленський вийшов із зали засідань Ради безпеки ООН до виступу Лаврова.

CNN: За серією ударів безпілотників та наземних операцій проти Вагнера у Судані стоять українські спецслужби. Удари завдавалися по «Силам оперативної підтримки», які пов'язані з російським угрупуванням «Вагнер». Операції у Судані свідчать про значне розширення воєнних дій України проти РФ.

Ого. Цікаво, що у світі більше нікого не дивують такі повідомлення. Україна на тлі війни з "другою армією світу" ВПЕРШЕ стає суб`єктом міжнародної політики з третьою по силі армією у Європі. Я не здивуюсь, якщо черговий розгром наркокартеля у якійсь Болівії пов`яжуть з українськими спецслужбами. Це попереду, а поки треба добити основного ворога і не тримати під вартою за політичними мотивами справжніх спеціалістів розвідувально-диверсіонної справи.

І останнє. Не читайте натщесерце ворога, не псуйте собі нерви. Його, наряду з іншими, буду читати я і розказувати вам лише про ТЕНДЕНЦІЇЇ, а не про окремі "висери" наших болотних "братів".

Шануймося!