"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Bloomberg: Економіка України зростає у річному обчисленні вперше з початку війни. Згідно з даними, опублікованими Державною службою статистики, після різкого падіння протягом кількох місяців після початку війни та подальшого падіння у 2023 році, у другому кварталі валовий внутрішній продукт підскочив на 19,5% Крім ефекту низької бази, ВВП збільшився за рахунок зростання внутрішнього споживання, оскільки українці акліматизувалися до відчуття відносної стабільності після перших місяців війни. В цілому, цього року економіка України може зрости на 2,9%.

У Малі розбився Іл-76.

Висока ймовірність того, що це літак, який використовується групою Вагнера.

CNN знову напише, що то українські спецслужби бавляться? А ви не спростовуйте, най буде…

Financial Times стверджує, що Байден вже ухвалив рішення надати Україні ракети ATACMS, але вирішив не оголошувати про це публічно, щоб не підказувати Росії і не підштовхнути росіян до переміщення своїх ліній постачання подалі від лінії фронту.

А навіщо це підказують такі поважні видання? Хоча про що я...

У парламенті зараз немає голосів для заборони діяльності в Україні УПЦ МП, — Руслан Стефанчук в інтерв’ю "Радіо Свобода".

❗️Щоб знати, є голоси чи ні, треба хоч раз винести це питання на голосування. А потім, якщо голосів не набереться, виборці тих депутатів, що проголосували проти, повинні дати публічну оцінку своїм представникам. Що може бути простіше, а не оце все?

Під час візиту до Канади Зеленський заявив, що закон забороняє під час війни проводити вибори. Аргументуючи свою позицію, президент назвав п'ять основних перешкод:

▪️ Вибори мають відбутися демократично та прозоро. Для цього потрібні незалежні спостерігачі.

▪️ Проблеми із голосуванням людей на захоплених з 24 лютого росіянами територіях.

▪️Складнощі з голосуванням для українців, які виїхали за кордон.

▪️Дефіцит коштів, яких в Україні вистачає лише на фінансування армії.

▪️Проблеми із голосуванням військових.

❗️Додам, що оглядач CNBC, коментуючи результати візиту Зеленського до США, відзначив: "Президенту України вдалось знайти консенсус з американськими законодавцями щодо неможливості проведення будь-яких виборів в Україні у час, коли продовжуються активні бойові дії".