"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

The Guardian: У Берліні канцлер Шольц та лідери Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Туркменістану і Таджикистану пообіцяли тісно співпрацювати з питань санкцій. Зустріч відбулася на тлі підозр, що Москва обходить санкції ЄС.

❗️Що цікаво… Буквально тиждень тому з аналогічною ажендою цю середньоазійську пʼятірку тісно «обробляв» Байден. У результаті, вказані країни матимуть свої «печенькі» за лояльність до Заходу. Не думаю, що путіну вдасться чимось «перебити» профіти, які колишні "Азія-совєтікус" отримують від США/ЄС. Хіба що концертом пʼяного Лєпса у казахських степах...

Україна пішла на поступку Угорщині, щоб розблокувати 500 мільйонів євро із військового фонду ЄС. Зокрема, НАЗК оголосило про зупинення статусу «міжнародного спонсора війни» для угорського OTP Bank, чого неодноразово вимагав Будапешт.

Як бачимо, угорський шантаж працює...

Associated Press: У той час як Байден готується до складної кампанії з переобрання, нове покоління зірок Демпартії - таких як губернатор Пенсільванії Джош Шапіро, губернатор Мічигану Гретхен Вітмер і губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом активно підтримують його.

Ці високопоставлені демократи ведуть кампанію на підтримку Байдена, але при цьому позиціонують себе як потенційні кандидати в президенти в 2028 році. Вони – «страховий поліс» Демократичної партії на випадок майбутніх перегонів.

Наразі передвиборна кампанія Байдена йде повним ходом, але діючий президент стикається з проблемами, пов'язаними з його віком та зниженням рейтингу, на що впливає кримінальна справа проти його сина. У Демократичній партії все частіше говорять про плани на випадок, якщо Байден не зможе брати участь у виборах. Дехто наголошує на недовірі до віце-президента Камали Харріс як до наступника, що підігріває дискусію навколо альтернативних кандидатів. Інші демократи застерігають від надмірного перебільшення досягнень Байдена, вказуючи на приховане невдоволення робітничого класу.

Водночас зазначається, що Демократична партія має одну з «найглибших лав запасних» завдяки хвилі високопоставлених губернаторів та інших лідерів, які з'явилися в результаті недавніх виборів.

❗️Не знаю, як ви, а я побачив у цій статті натяк на те, що кандидатура Байдена не така вже й безальтернативна для демократів навіть на виборах 2024 року. Якщо подібні тенденції наростатимуть, можуть бути сюрпризи. Принаймні, прізвища трьох можливих наступників Байдена озвучені.

Російські держагентства повідомляють, що Зеленський нібито узгодив із кураторами зі США та Британії новий наступ на початку жовтня на херсонському та запорізькому напрямках.

"З цією метою в Миколаївській області зосереджено велике угруповання морської піхоти ЗСУ для форсування річки Дніпро. Водночас спецназом сил спеціальних операцій ЗСУ, що пройшли підготовку у британських інструкторів, плануються дії із захоплення Запорізької АЕС", - розповіли ТАСС та РІА Новості.

Ну, якщо ТАСС та РІА Новості розповіли, значить точно все так і буде.)

Печерський суд закрив пов’язану з корупцією справу проти ексзаступника голови ОП Кирила Тимошенка.

Проте, продовжує залишатись відкритою справа стосовно «нападу» на депутата від ОПЗЖ Волошина з боку ветерана війни, депутата Київради від ЄС Олександра Погребиського. Про справу Червінського та про Баканова на волі я взагалі мовчу.

Друзям - все, ворогам - закон? Хоча, хто друзі, хто вороги, і де тут закон - велике питання.