"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Трампісти теж плачуть (результати народної дипломатії)

Під час останнього туру «червоною Америкою» (штатами, які підтримують Республіканську партію) за участю українців, один республіканець, який є гарячим симпатиком України, зауважив, що навіть найзатятіші шанувальники Трампа танули на очах, коли українці дякували їм за підтримку. Причому чим більше їм дякували, тим більш зворушеними вони були. Джейсон Джей Смарт стверджує, що одна з фраз, яка найбільше припала до душі простим американцям, це «американська зброя береже мою родину ночами».

Зараз група українців, що проживає у США, відправляється у тур по Техасу, Флориді, Айові, Нью-Хемпширу та Південній Кароліні - червоним штатам, керівництво яких не дуже воліє до України. Мета - спонукати пересічних американців зрозуміти, що бути прихильником Трампа і виступати за допомогу Україні - речі, які не суперечать одна одній.


Розцінки за «послуги» співробітників ТЦК на Вінничині:

Білий квиток – $10 000;

азовий виїзд – $3500.

І вони навіть не шифруються...

⁉️ Як можна виграти війну, якщо корупція лізе з кожної праски? Як мотивувати мобілізованого бійця, якщо його сусід відкрито купив собі білий квиток? Як просити закордонних партнерів давати нам гроші, якщо частина цих грошей розчинюється серед казнокрадів? Риторичні питання...


 «Влада» Криму прибрала з парку мініатюр під Бахчисараєм копію американської статуї Свободи.

От і все, Байден, от і все…


Дурдом на прогулянці.

Депутат Держдуми Ерефії Ганна Кузнєцова заявила, що Coca-cola причетна до покупки дітей: «Наші бійці, звільняючи Святогірськ, виявили у дитячому будинку документи щодо продажу дітей. Одним із платників була компанія Coca-Cola».

Також вона додала, що 7% бюджету України (це близько 2 мільярдів доларів) складає «чорна трансплантологія».


The New York Times пише, що адміністрація Байдена посилює тиск на канцлера ФРН, який, ймовірно, вирішить надати Україні ракети Taurus.

❗️Ракети Taurus у Києва будуть - Байден рано чи пізно дотисне Шольца. Проте, якби канцлер передав нам ці ракети у той час, як Сунак розпочав постачання Shtorm Shadow, він би зробив це з гордістю та піднесенням. У результаті, буде як завжди – запізно та з ганьбою.

Ми, звісно, вдячні Німеччині за допомогу, але, як кажуть, дороге яєчко до Великодня.


Politico: США пропонують Польщі передати частину наявних у неї зенітно-ракетних комплексів Patriot Україні в обмін на постачання Вашингтоном Варшаві систем ППО-ПРО Iron Dome ізраїльського виробництва.

Суто єврейська комбінація (у гарному сенсі) з огляду на те, що безпосередньо Ізраїль відмовляється передавати нам свої системи ППО.


DW: 43% німецьких компаній, які мали аккаунт у X, стали рідше туди постити. 21%, як показало опитування, подумують піти із соцмережі. Такі настрої можуть посилитись після того, як Ілон Маск підтримав правопопулістську та проросійську АдГ. Скандал загрожує і більш важливому бізнесу Маска - продажу електромобілів Tesla.

Ілон своєю "ватністю" дістав навіть німців. Тотальне банкрутство Маска та його дружка Трампа - питання часу. От тільки цей час може розтягнутись надовго - нарід любить дурнувато-дивакуватих популістів.


Як багато "перемог" здобув Путін (варто прочитати заради останнього речення)

— Втрачено Крим як безпечну базу для російського флоту;

— Втрачено відчуття безпеки в самій Росії;

— Втрачено половину звичайних збройних сил в Україні;

— В Україні загинули 100 тисяч військовослужбовців, і ще більше втрачено поранених;

— Втрачено європейський газовий ринок — бізнес обсягом 50 мільярдів євро на рік;

— Втрачено $400 млрд заморожених російських активів, які тепер перебувають у західних юрисдикціях;

— Втрачено доступ до міжнародних ринків капіталу;

— Втрачено $350 млрд унаслідок втечі капіталу і $600 млрд у вигляді недоотриманого ВВП;

— Загальні втрати російської економіки з 2014 р. склали $1,5 трлн, що відповідає ВВП за цілий рік, або понад $11 тис. на кожного росіянина;

— Втрачено нейтральний статус Фінляндії та Швеції у зв’язку з їхнім вступом до НАТО;

— Втрачено статус і важелі впливу на ближнє зарубіжжя — Вірменія тікає з ОДКБ, щоб притиснутися до Заходу, Азербайджан сприйняв слабкість Росії як зелене світло для нового наступу в Нагірний Карабах. Туреччина і Китай зміцнюють свою перевагу в Центральній Азії;

— Втрачено міжнародний престиж — тепер Путіна сприймають як невдаху та злочинця;

— Втрачено величезні обсяги продажів російської оборонної продукції, оскільки незадовільні результати російських військових дій означають, що потенційні покупці тепер розуміють, що російське озброєння — просто сміття;

— Втрачено Україну — його ідіотське, жорстоке вторгнення налаштувало весь український народ проти Росії;

— Втрачено Україну в розрізі її вступу до ЄС — тепер це станеться;

— Втрачено військову перевагу над Україною — часи, коли Росія могла легко увійти в Україну, минули;

— Втрачено статус великої держави. Вступаючи в цю війну, Путін вважав себе рівноправним партнером Китаю, тепер же він розуміє (і, що важливіше, це розуміє і Китай), що Росія — це держава третього або четвертого рангу, слабка і підпорядкована Китаю.

І Метт Гетц і божевільні елементи в Республіканській партії хочуть припинити озброювати Україну, щоб повернути все перераховане вище назад?