"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

The Guardian: У секторі Газа завдано удару по 800 об'єктах ХАМАС, сотні бойовиків вбито, ще десятки були захоплені.


Хезболла у телеграмі: Палестина – це не Україна Якщо Америка безпосередньо втрутиться, то всі місця американської присутності в регіоні стануть законними цілями для наших ракет і нашої помсти. І цього дня не залишиться червоних ліній!

Йой! Руку і стиль Машки Захарової з російського МЗС я не сплутаю ні з чим! Цими ж словами вона з Путіним попереджали Гамерику у перші дні вторгнення в Україну. Потім, правда, взяли за щоку, але ж головне прокукарекати!


Американський сенатор Ліндсі Грем: Можлива атака "Хезболли" та інших іранських довірених структур матиме руйнівні наслідки для систем оборони Ізраїлю. Якщо такий напад відбудеться, Ізраїль та США мають атакувати іранські нафтопереробні заводи та нафтову інфраструктуру, які є джерелом життєвої сили іранської економіки.

В Ірані є чотири великі нафтопереробні заводи. При їх знищенні Іран буде фактично усунуто зі світового нафтового бізнесу. Це, як на мене, треба було робити ще тоді, коли було встановлено тісні зв`язки російського ВПК з Іраном.

Водночас NBS повідомляють, що США перекидають кораблі ВМС та військові літаки ближче до Ізраїлю. Також видання стверджує, що повномасштабна наземна операція Ізраїлю розпочнеться у найближчі 48 годин.

❗️Не виключаю, що вхід американців у Середземне море, початок наземної операції та удари по Ірану будуть синхронізовані. Для України найбільший профіт полягає в ударах по нафтовій інфраструктурі Ірану. І хоча ціни на нафту у цьому випадку одразу підскочать, по суті буде нейтралізовано основного військового союзника Росії.

P.S. Авіаносець USS Gerald R. Ford (CVN-78), а також інші кораблі авіаносної ударної 12 групи, яка включає крейсер класу Ticonderoga USS Normandy (CG-60), а також есмінці класу Arleigh Burke USS Ramage (DDG-61), USS McFaul (DDG-74) і USS Thomas Hudner (DDG-116), прискорено прямують до узбережжя Ізраїлю.


Син Дональда Трампа на радість своєму татові продовжує поводити себе, як останнє сученя. Так, у соціальній мережі Х він іронічно (як йому здається) написав: "Як це можливо, що я за кілька годин побачив більше відео із цієї війни в Ізраїлі, ніж з України майже за 2 роки?"

Глобальна геолокаційна платформа GeoConfirmed вже відповіла йому, що за півтора року назбирала не менше 23 тисяч відео про війну в Україні: "Якщо ви не захочете дивитися, то справді не побачите", – йдеться у повідомленні.

Ще парочка типових відповідей Трампу-молодшому від читачів: Try to take off russian dick from your eyes (Спробуйте зняти російський член з ваших очей) або Certain people are not able to see and understand reality. Usually the reason is a very bad state of their brains (Деякі люди не здатні бачити і розуміти реальність. Зазвичай причиною є дуже поганий стан їх мозку).

Яблуко від яблуні, як кажуть...


ХАМАС опублікував кадри із центру управління дронами. На банерах зображені Аль-Кудс та Ісламський джихад, але ясно, що все це обладнано та керується Корпусом вартових ісламської революції.

Підготовка до вторгнення здійснювалась протягом кількох місяців у Тегерані та Бейруті за консультативної допомоги Москви. Не думаю, що Китай брав у цьому участь - його втрати від даної ситуації перевищують профіти.

І годі вже розповідати про "бомжей в тапочках та на мопедах"! Як і конспірологічні версії про те, що то Ізраїль сам спровокував напад для того, щоб знищити ХАМАС. Цивілізована країна не буде спеціально підставляти під смерть тисячі своїх громадян.

А "бомжі в тапочках" - то лише гарматне м`ясо, яке посилають на убой заради картинки. Мир у світі наступить лише тоді, коли припиняють існування Хамас, Хезбола, Ігіл, Талібан,  та Ерефія - інших терористів на планеті немає.