"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Reuters: Американські оборонні підрядники – Lockheed Martin, General Dynamics та інші – розраховують, що існуючі замовлення на сотні тисяч артилерійських снарядів, сотні ракет-перехоплювачів Patriot та замовлення на бронетехніку для України найближчими місяцями призведуть до зростання їх доходів у найближчі квартали.

Доходи підрозділу Combat Systems компанії General Dynamics, яке виробляє бронемашини, танки та артилерію, що використовується Україною, зросли майже на 25%.

Продажі оборонних систем компанії Northrop у третьому кварталі зросли на 6% завдяки високому попиту на боєприпаси та ракетні двигуни для реактивних систем залпового вогню.

Шведська компанія Saab підвищила прогноз продажів на весь рік на тлі високого попиту на продукцію оборонного призначення, а німецька Rheinmetall повідомила про зростання прибутку в третьому кварталі.

Так виходить Україна не тільки захищає світ від червоно-коричневої чуми, але й надає поштовх розвитку промисловості західних країн і створенню там нових робочих місць?

❗️Одне суттєве АЛЕ: свої життя за спільні цивілізаційні цінності віддають саме українці. А життя, на відміну від зброї, не можна переплавити на нові гармати чи відремонтувати. Хочеться, щоб це памʼятали ті наші партнери, які продовжують вагатись щодо допомоги нашій країні.


ЗМІ повідомляють про вхід ізраїльських танків до населеного пункту Бейт-Ханун на півночі сектора Газа.

Раніше представник армії Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що сухопутні війська сьогодні ввечері "розширюють масштаби наземних дій" у секторі Газа.

Ряд ЗМІ трактують цю заяву як оголошення про початок сухопутної операції ЦАХАЛ у секторі Газа.

P.S. Рішення «розширити» наземні операції в Газі було прийнято ізраїльтянами у четвер увечері після того, як переговори про звільнення заручників зайшли в глухий кут, - Axios.


Байден зустрівся з очільником МЗС Китаю. Обговорювали Україну. Деталей поки немає, але дуже потрібна зустріч.

P.S. У листопаді відбудуться перемовини Байдена з Сі. Проробка деталей вже розпочалась.


Цього вечора Козломордія однією рукою голосувала в ООН «за негайне припинення вогню в секторі Газа», а іншою у ті ж хвилини запускала ракети по Херсону. Мерзотні виблядки.