"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Потужний вибух стався на Челябінському тракторному заводі.

Тракторний завод, як і багато подібних заводів у срср, мав подвійне призначення - під час Другої світової там робили танки КВ-1. На таких заводах і зараз ремонтують важку військову техніку.

У цю гру можна грати вдвох.


Конгрес США планує провести голосування щодо об'єднаного пакета фінансування допомоги Україні, допомоги Ізраїлю та зміцнення кордонів США вже 4 грудня. Планується, що до того часу буде набуто міжпартійного консенсусу щодо пакета.

Про це повідомляє Politico із посиланням на лист лідера демократичної більшости Сенату США Чака Шумера, який він розіслав сенаторам. У листі Шумер робить акцент на необхідності якнайшвидше знайти консенсус.

Нагадаю, республіканці попередили, що не затвердять допомогу Києву без угоди про кордон, оскільки вважають, що спікер Майк Джонсон не підніме законопроєкт, у якому відсутні положення про безпеку кордонів.

Заява Шумера чинить тиск на законодавців, змушуючи їх висунути такий варіант угоди щодо зміцнення кордонів, який влаштує обидві партії. Фактично, у листі сенатор висунув крайній термін прийняття пакета, оскільки США вже двічі приймали тимчасовий бюджет без урахування потреб України в наступному році ситуація може стати ще гіршою.

"Ніщо не зробить автократів на зразок Путіна чи Сі Цзіньпіна щасливішими зараз, ніж бачити, як Сполучені Штати вагаються у нашій підтримці українського народу та її збройних сил", – резюмував Шумер у своєму листі, закликаючи членів обох партій співпрацювати заради досягнення мети.