На Харківщині на військову службу підуть тільки добровольці

На Харківщині на військову службу підуть тільки добровольці

Тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін вважає головним завданням забезпечити осінній призов не лише кількісно, а й якісно.

Про це він сказав у п'ятницю на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головне завдання - забезпечити осінній призов не лише кількісно, а й якісно. Це означає, служити підуть ті, у кого дозволяє здоров'я, а також є бажання бути призваним", - зазначив Калгушкін.

За його словами, вже 1 листопада із збірного пункту обласного військкомату почнеться розрахована на три тижні відправка в цілому 648 призовників: "Більше половини - у Нацгвардію, третина - в армію, 30 осіб - у спецтранспортну службу".

"Тих, хто ухиляється, зараз менше, ніж навесні, хоча і кількість призовників удвічі менша. Для ефективнішої роботи на місцях створили додатково 12 районних військових комісій, тепер їх загалом 34", - додав Калгушкін.

Він повідомив, що план контракту на поточний рік - 500 осіб, і 450 з них вже підписали документи, причому кожен п'ятий контрактник - жінка.

"Щодо плану часткової мобілізації, то за всі шість хвиль він виконаний на 75%. Якщо і буде сьома хвиля, то перевагу віддадуть контрактникам. Це добровільний, мотивований вибір професії. Аналіз колишніх мобілізацій показав, що були допущені помилки по частині морально-ділових якостей призовників", - наголосив Калгушкін.