"На краю прірви..." - Тетяна Чайковська

"На краю прірви..." - Тетяна Чайковська

В вересні цього року вийшла книга відомого американського журналіста Франкліна Фоера книга "Останній політик". Книга описує діяльність президента Байдена: від виведення військ з Афганістану до війни в Україні. Там є дуже цікавий епізод стосовно подій напередодні вторгнення.

ЦРУ доповіла президенту Байдену про перехват плану вторгнення рф в Україну з усіма його деталями.

Спочатку директор ЦРУ провів зустріч з путіним. Останній буквально сказав Бернсу, що він забирає Україну: "Через 2-3 тижні її не буде". Це він мотивував тим, що Зеленський провалився, Україна розділена, Меркель немає, а Макрон слабак.

Після цього Бернс за вказівкою Байдена прибув в Київ. Тут він на картах та інших матеріалах показав команді Зеленського, як буде відбуватися вторгнення. Йому відповіли, що війни не буде. Можливе лише загострення на Донбасі, а напад можливий на одну із країн Балтики. Але навіть після цього у Вашингтон викликали міністра ЗС Кулебу, розраховуючи хоч на його притомність та адекватність в команді Зеленського. Йому також показали детальний план нападу рф. На що той відповів вже готовим спічем: "Офіційна позиція моєї країни - війни не буде, а напад буде на... Литву!"

Київ діяв за директивою Москви: війни не буде, не піддавайтеся на провокації американців все буде добре.

В книзі є розділ, присвячений Гостомелю. США говорили Києву, що це є афганський план - захват аеропорту, а потім столицю, і далі всю країну. І в Україні цей аеропорт - Гостомель. Потім американці були шоковані, коли дізналися, що бригада сформована для захисту Гостомеля напередодні вторгнення виведена в Луганську область.

Це все політичні рішення, що йшли з Офісу президента. Тому що, згідно закону про оборону, військові без введення Плану оголошення загальної мобілізації та воєнного стану не мають права самостійно приймати рішення ні рити окопи, ні мінувати, ні взривати мости і т.п.

Саме після оприлюднення цих фактів на Заході на Банкові почалися хаотичні, незграбні рухи по спробі перекласти вину саме на воєнних. І всі ці срачі від Арахамії, Євгена Шевченка, Безуглої в рамках цих тенденцій ОП. І там дійсно агонія. І якщо до цього Захід толерантно ставився до про@бу Банкової (за виразом Арестовича), то після Вільнюського саміту НАТО там прийняли рішення дати холодний душ на корону українського Черчилля.

І звісно це не весь перелік, того що оприлюднено.

Здається , на краю прірви ми знаходимось зараз …