На в'їзді в Крим українські фури роз'їхались

На в'їзді в Крим українські фури роз'їхались

Напередодні з КПП Каланчак поїхала остання вантажівка, яку не пропустили до Криму. Зараз там машин майже не залишилося, йдеться в сюжеті ТСН

На п'ятий день блокади фури з українськими товарами роз'їхались. Остання вантажівка розвернулася вчора увечорі поблизу КПП Каланчак. Щоправда, на нейтральній смузі досі залишається 5 фур, які проїхали на Крим задовго до початку акції, але їх не пропустили росіяни через проблеми з документами. 

До початку акції на КПП Чаплинка було 114 вантажівок, а на КПП Каланчак - 83, які через затримку суміжної сторони не встигли проїхати до 20 вересня. Водії кілька днів сварилися з активістами, але ті не пропустили нікого, тож, кермувальники були змушені розвернутись. Проте, активісти, що чергують на кримських трасах, розходитись не збираються. Одні замінюють інших, з'являється більше наметів. Табори облаштовуються поблизу усіх контрольно-пропускних пунктів і на перехресті дороги, що веде від КПП Каланчак до КПП Чаплинка. Там активісти мають зупиняти і попереджати вантажівки, що будуть їхати у напрямку Криму. Кілька машин завернули у перші два дні акції, а зараз на Крим більше ніхто не їде. Легкові автівки рухаються без перешкод. Фури, що виїздять з окупованого півострова теж перевіряють, в Україну пропускають тільки пусті. 

Штаб акції переносять з Чонгара на Чаплинку, це місце, кажуть, стратегічно вигідніше. Районна влада пообіцяла пікетувальникам провести туди світло, допомогти встановити душ і вивезти сміття. Раніше повідомлялося, що через блокаду Криму зростають ціни на Херсонщині. Туди все частіше виїздять мешканці Криму для того, аби скупитися.