"Нам потрібна зброя і зараз, і потім" - Віталій Портников

"Нам потрібна зброя і зараз, і потім" - Віталій Портников

Німецького федерального канцлера Олафа Шольца і у нашій країні, і у самій Німеччині заслужено критикують за зволікання із постачанням зброї Україні

Ось останній приклад: канцлер пообіцяв сучасну ракетну систему Iris T, якої немає на озброєнні навіть у бундесверу. За твердженням видання Die Welt, ця ракетна система може забезпечити захист цілого міста. Проте перші такі установки з'являться на озброєнні української армії лише у листопаді, а ще десять систем – у найближчі три роки! Три роки!

Зрозуміло, це викликає обурення. Які три роки? Зброя потрібна нам уже сьогодні. І я з цим згоден. Вже сьогодні. Але не лише сьогодні.

Потрібно зрозуміти, що війна, яку Путін розпочав проти України, може не завершитись миром навіть у тому випадку, якщо військові дії будуть зупинені. Путін намагатиметься знищити Україну ще й ще. Намагатиметься тероризувати нашу країну за допомогою ракетного обстрілу - принаймні до приєднання України до НАТО, яке нам ніхто сьогодні не обіцяє. Попереду – не лише перемога. Попереду – епоха випробувань.

Саме тому нам потрібна сучасна зброя, яка дозволить захистити нашу територію. Ця зброя потрібна нам для того, щоб Путін навіть не намагався.