"Наші славні зелені хлопці готують свій план - план із освоєння цих коштів" - Карл Волох

"Наші славні зелені хлопці готують свій план - план із освоєння цих коштів" - Карл Волох

Прогресивна громадськість у шоці: ми ще не встигли реформувати СБУ, позбавивши її невластивих контррозвідці функцій, як зелена гидота вже створює паралельну структуру в Міноборони, додаючи ГУРу, крім розвідувальних, ще й контррозвідувальні функції. Для чого?

Ну, це просто - мова про гроші. Ті самі, за які так тримається всі роки СБУ, відстоюючи право мати економічні підрозділи (які кришують мало не весь контрабас і чималу частину обналу) замість зосередитися на контррозвідці.

ГУР у цьому відношенні структура «дискримінована». Єдиний серйозний фінансовий потік, до якого вони допущені - зарубіжні контракти на зброю, котрі проходять через військових аташе - традиційно ГУРівців. Але нинішній керівник цього органу - людина дуже близька до тіла вельможного гетьмана Яневтіка та керівника його офісу. Відтак, претендує на шматок більш серйозний і ласий. Додати йому функції контррозвідки означає дозволити ще одній банді кошмарити бізнес під виглядом боротьби за безпеку держави, створивши, до того ж, орган, котрий значно більше нагадує КДБ, ніж сучасну західну військову розвідку.

Як бачите, доки Захід готує нам «план Маршала», наші славні зелені хлопці готують свій план - із освоєння цих коштів.

Ну так, він не втік. А хто втік? Може, Порошенко? Чи Ющенко, до якого в московитів також дуже довгий рахунок?

Добре, облишимо президентів, там окремі правила і, ймовірно, Путін міг би зберегти їм життя заради певних стосунків із західними лідерами. А які шанси, потрапивши в полон, мали дійти далі, ніж до першого паркану, Турчинов і Парубій, Яценюк і Аваков, Кличко чи Пашинський? А Луценко, котрий зараз із автоматом на півдні рядовим окопи риє? А ще тисячі депутатів та посадовців постмайданівської влади?

Скажу більше, навіть така дрібна «патріотична пиздота» як я (не пам‘ятаю вже, хто нас так свого часу охрестив) мала нульові шанси залишитися в живих у окупації (принаймні, ті, хто вже був у попередніх розстрільних списках).

І теж не втекли. Навіть якщо мали куди й за що.

Тобто, факт, що президент не втік - це не добре і не погано. Це нормально. Така в нас, як народу, наразі історична функція - нагадати світові, за що і як потрібно боротися