"Навіщо підривати репутацію України?" - Віталій Портников

"Навіщо підривати репутацію України?" - Віталій Портников

Дивна історія із відмовою прикордонників пропустити через кордон колишнього президента країни, депутата Верховної Ради Петра Порошенка – не просто про чиновницьке самоуправство.

Тому що всі чудово розуміють, що жодних підстав не пропускати Порошенка, який вирушає у службову поїздку, немає. І це вже я не кажу про те, що народні депутати України мають право вільного перетину кордону.

Як і у випадку з відключенням українських телеканалів від цифрового мовлення, це історія про репутацію нашої країни. Коли відключили телеканали, заговорили про проблеми зі свободою слова. Наразі кажуть, що національна єдність дає тріщину. Та сама єдність, яка була одним із найважливіших аргументів у нашій комунікації із союзниками. Яка створювала громадську думку, таку важливу для продовження підтримки.

І все це якраз тоді, коли ворог продовжує спроби захопити весь Донбас, а у Кремлі знову заговорили про плани захоплення Києва та знищення Української держави. Коли війна з Росією не те що не є закінченою, а продовжується з новою силою.

Кому у такій ситуації вигідно підривати репутацію нашої країни та єдність патріотів?