Найбільш корисний фрукт

Найбільш корисний фрукт

Незважаючи на всі суперечки в професорському середовищі, вчені все ж прийшли до спільного знаменника. На основі вивчення поживної цінності, вони привласнили кожному фрукту свій індекс, під назвою "ДЦ" (денна цінність). У цьому індексі, крім енергетичної цінності, враховувалася наявність 9 життєво важливих для організму людини речовин (провітамін А, вітаміни В1, В2, В3, В9, вітамін С, протеїни, кальцій і залізо), передають "Спектр новости" з посиланням на panno4ka.net.

Ось список корисних фруктів, складений вченими:

1. Ківі (ДЦ - 16);
2. Папайя (ДЦ - 14);
3. Диня (ДЦ - 13);
4. Полуниця (ДЦ - 12);
5. Манго (ДЦ - 11);
6. Лимон (ДЦ - 11);
7. Апельсин (ДЦ - 11);
8. Смородина (ДЦ - 10);
9. Мандарин (ДЦ - 9);
10. Грейпфрут (ДЦ - 7);
11. Ананас (ДЦ - 5);
12. Банан (ДЦ - 4);
13. Черешня (ДЦ - 3);
14. Яблуко (ДЦ - 2);
15. Груша (ДЦ - 1).

Варто пам'ятати, що в кожному фрукті різний набір вітамінів, мінералів та інших елементів. Наприклад, в цитрусових, полуниці та ківі міститься найбільша кількість вітаміну С, в бананах - багато калію і вітамінів А та В1, в яблуках - заліза, в дині - фосфору, натрію і фолієвої кислоти, а ананас містить найбільшу кількість каротину і вітамінів В1 та В2.

Таким чином, стає зрозуміло, що чіткої відповіді на питання, який фрукт найбільш корисний, не існує. Кожна людина повинна обирати ті фрукти, які допоможуть її організму добре функціонувати. У будь-якому випадку, який би фрукт ви не з'їли, він обов'язково принесе користь вашому організму.