"Не користі заради..." - Карл Волох

"Не користі заради..." - Карл Волох

Учора після ефіру мій співрозмовник-професор здивовано сказав: «Уявити не міг, що Волох буде настільки стриманим і місцями навіть захищатиме Зеленського».

Так от:

1. Я не є членом жодної партії, у тому числі, ЄС, якій симпатизую, не беру участь у пропагандистських акціях і не боюся гніву жодних партійних начальників.

2. Мені ніколи ніхто за мою громадську й блогерську діяльність не платив - всупереч думці численних ідіотів і примітивів, котрі свою продажність і гнилість автоматично переносять на всіх людей, а з іншими, крім фінансових, мотивами просто не знайомі.

3. Я намагаюся бути об’єктивним по відношенню до будь-яких людей, явищ чи подій - навіть до тих, котрі щиро ненавиджу, як Путін та його фашистська держава чи фанатичний міжнародний ісламізм.

4. Я досить послідовний і жорсткий у своїх переконаннях, тому нерідко втрачаю людей, чий світогляд категорично для мене неприйнятний (ще частіше - вони «втрачають» мене як людину токсичну для певної влади, наприклад, у останні два роки). Але це не означає, що я одноклітинний і буду підганяти будь-які факти під свої політичні вподобання, а світ сприймати чорно-білим.

5. Я завжди готовий підтримати того ж Зеленського в будь-яких його правильних діях, тим паче, в протистоянні з фашистським путінським режимом. На жаль, таких позитивних дій бачу не багато. Хоча сьогодні, коментуючи для одного видання президентський законопроект про права корінних народів, розкритикований Путіним, повністю став на бік президента України.

6. Інколи я помиляюся в оцінках і прогнозах. У будь-якому разі, роблю це щиро і ніколи не соромлюся визнати. Спробуйте прийняти це як факт.

Вибачте, за стільки «якань», просто мені здалося логічним розставити акценти в цій делікатній темі. Сподіваюся, серед моїх підписників більшість - люди, котрих цікавлять факти й об‘єктивні оцінки, а не тупа партійна пропаганда.

П.С. Ще одна обставина, про яку давно хотів сказати. На відміну від багатьох із вас, я абсолютно не вважаю Порошенка святим і безгрішним. Більше того, бачу його складною, місцями суперечливою, особою з важким характером. Що не заважає мені вважати його, ймовірно, найвидатнішим лідером України в історії (і не лише останніх 30-ти років).