"Не кваптеся з висновками: росія не єдине зло на землі" - Карл Волох

"Не кваптеся з висновками: росія не єдине зло на землі" - Карл Волох

1. Український МЗС на події в Ізраїлі зреагував швидко й, на диво, адекватно.

2. Єдине, на що я хотів би звернути вашу увагу, це формулювання «Україна підтримує право Ізраїля на оборону». Просто замисліться на секунду, чи є в світі ще держава, чиє право на самооборону слід щоразу підтверджувати. І памʼятайте про це, коли вам наступний раз здасться, що світ до нас несправедливий.

3. Одне з центральних питань наразі - доля заручників і як ХАМАС скористається ними для шантажу й тиску на Ізраїль.

4. Ще важливіше питання - чому Іран не задіяв для атаки свої головні сили - Хізбаллу в Лівані та підрозділи Корпусу вартових ісламської революції, розташовані в Сирії.

Ліпший варіант - це складне становище цих сил у тих країнах (особливо, на тлі тотальної кризи в Лівані).

Гірший - що їх тримають у резерві на випадок, якщо Ізраїль вирішить ввести війська в Газу й знешкодити владу ХАМАС. А це дуже ймовірно.

5. Для України ця війна - дуже погана новина. Практично, гарантовано, що республіканці в США, в тому числі й ті, хто за обмеження допомоги Україні, переключать зараз увагу на події на Близькому Сході.

6. Думаю, чимало людей в Ізраїлі питають себе, чи варто було виводити з Гази війська й вивозити поселення. І чи можна взагалі йти на компроміси з палестинцями - принаймні, доки існує ІРІ.

П.С. Чи є вірогідність, що за атакою може стояти РФ, котра зацікавлена в переключенні уваги (п.5)? Якщо й так, то точно не напряму, а через Іран. Ну, і не факт. ХАМАС має й власні інтереси. Іран також. Тому, не кваптеся з висновками. Росія не єдине зло на землі