"НЕ СТАТТЯ, А ПОГРОЗА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НЕ СТАТТЯ, А ПОГРОЗА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Файненшл Таймс" повідомила з посиланням на свої джерела ніби керівництво США зажадало від України припинити атаки на російські НПЗ, бо мовляв це викличе стрибок світових цін на нафту і на додачу Росія завдасть удар по енергетичний інфраструктурі країн Заходу.

Що я думаю про цю публікацію? По-перше, що це хрінь повна і безперечна. Дмитро Крапивенко вже звернув увагу, що останнім часом публікації у Вашингтон Пост та Нью-Йорк Таймс стали нагадувати українські анонімні ТГ-канали. Приносять купу сенсацій які згодом не підтверджуються, і все це з опорою на "джерела".

Вже навіть пісенька ходить:

"Хто очолить Пентагон?

Пес Патрон! Пес Патрон!

Що нам все це принесло?

Джерело! Джарело!"

По-друге, я ніколи не повірю, що західні союзники не знали про підготовку таких атак БПЛА. А відтак вони чудово уявляли наслідки, але не заважали. Зрозуміло?

Нарешті по-третє. Удари наших БПЛА створили Росії дефіцит нафтопродуктів - вони ніяк не вплинули на експорт російської нафти. В умовах коли на експорт нафтопродуктів - заборона, очевидно, зменшити експорт нафти Росія не зможе. Їй категорично потрібні гроші.

Проте.

Правда й те, що Видання рівня WP, NYT та FT не видадуть новину, просто прочитану на паркані. Очевидно, їм згодувують інфу з рук джерел в надійності яких видання не сумніваються. Тобто, хтось згодовує інфу самим джерелам. Може цим кимось бути російська агентура? Відповім так - може, але це дуже недешево.

В публікації FT найбільш цікава деталь це про удару по енергетичній інфраструктурі Заходу. На думку зразу спадає експорт нафти до Європи з Казахстану. Нагадую, у 2022 р. Кремль вже придумав "технічні проблеми" на нафтопроводах і пробував зупинити перекачку.

Коротше. Я вважаю, що ця стаття з'явилася не аби відкрити вимоги керівниутва США до України - їх і не було, швидше за все.

Стаття в FT - це погроза країнам заходу, і звучить погроза так: "Припиніть атаки БПЛА на російські НПЗ, а то Росія вирубить перекачку нафти з Казахстану". Щось таке справді міг бовкнути в розмові хтось з американських чиновників у вигляді занепокоєння у приватній бесіді. Хтось з числа симпатиків Трампа...

Хтось бовкнув - хтось розповів FT...

Фокус в тому, що така погроза як меч - має два леза. Захід може злякатися. А може сказати: "Дожилися, Москва нашим економічним інтересам погрожує! Та ми зараз!..."

Припинення експорту з Казахстану ударити мусить в першу чергу по Європі. Так от не бачу я в Європі ніякого занепокоєння. Бачу зближення Британії і Франції проти Росії - прямо як перед Кримською війною, програною Росією вщент. Там до речі, теж все почалося з того що Москва затіяла СВО проти Туреччини.