"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
«Хезболла» завдає ударів по півночі Ізраїлю під час єврейського свята Йом-Кіпур
Ізраїль закликав евакуювати кілька ліванських сіл, багато з яких вже майже спорожніли
*
Експерти: у «Хезболли» закінчуються гроші внаслідок ударів Ізраїлю
За оцінками аналітиків, Ізраїль зруйнував більшість відділень фінансової структури в Лівані, яка була основним джерелом коштів для «Хезболли»
*
Нікарагуа розриває дипломатичні відносини з Ізраїлем
Влада в Манагуа піддала критиці дії ізраїльської армії на території сектору Газа та в Лівані
*
NYT - Лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар намагався переконати своїх союзників Іран і «Хезболлу» долучитися до атаки терористичного угрупування на Ізраїль 7 жовтня 2023 року
*
Лауреатка Нобелівської премії з літератури 2024 року південнокорейська письменниця Хан Канг вирішила не проводити пресконференцію через триваючі конфлікти у світі, серед яких російсько-українська війна
*
У Києві з 25 жовтня по 17 листопада пройде виставка World Press Photo в Національному центрі Олександра Довженка
*
Американські війська вдарили по угрупованню «Ісламська держава» у Сирії
Командування США заявило, що продовжує оцінювати збитки, завдані ісламістському угрупованню
*
Американські чиновники вважають, що Ізраїль звузив коло своїх цілей у відповідь на масштабну ракетну атаку з боку Ірану на початку місяця
*
Військовослужбовця США засуджено за спробу допомогти «Ісламській державі» в атаці на американські війська
Понад рік Коул Бріджес пропонував терористичній організації докладні рекомендації, не знаючи, що насправді він спілкувався з агентом ФБР
*
Мін'юст подав до суду на Вірджинію, звинувативши штат у порушенні федерального закону про вибори
Приводом для позову стало рішення влади штату про щоденне оновлення списків виборців за кілька тижнів до виборів
*
Boeing повідомив про скорочення 10% працівників на тлі страйку, що триває.
Глава авіабудівного гіганта заявив про необхідність урахування «фінансових реалій»
*
Режисер фільму «Учень» розповідає про труднощі створення фільму про Дональда Трампа, незважаючи на те, що він отримав від колишнього президента лист про припинення дії.
Режисер Алі Аббасі розповів Business Insider про негативну реакцію, яку отримав після прем’єри його фільм про Дональда Трампа «Учень».
*
Послання Барака Обами темношкірим виборцям викликало гнів деяких демократів. Чому це важливо.
Колишній президент Обама хоче відбити спроби Республіканської партії проникнути на розчарованих темношкірих виборців. Але його підхід викликає здивування.
*
Білий дім у суботу, 12 жовтня, опублікував результати медичного обстеження віцепрезидентки Камали Гарріс, яка балотується в президенти США.
У листі лікаря Гарріс Джошуа Сіммонса вказано, що віцепрезидентка страждає на сезонні алергії та кропив’янку, а також є короткозорою. Її останній огляд у квітні 2024 року включно з аналізом крові не виявив підстав для занепокоєння.
Також Гарріс, згідно з листом, носить контактні лінзи, час від часу приймає протиалергічні ліки, дотримується здорової дієти – не вживає тютюну, а алкоголь п’є "лише зрідка і в помірних кількостях".
"Якщо підсумувати, віцепрезидентка Гарріс перебуває у відмінному здоров’ї. Вона володіє фізичною і психічною стійкістю, необхідною для успішного виконання президентських обов'язків", – підсумовує її лікар.
Публікація детальних медичних даних про віцепрезидентку США, ймовірно, має на меті створити контраст між нею та республіканським опонентом, 78-річним Дональдом Трампом.
Кампанія Трампа тривалий час робила наголос на непридатності Джо Байдена обіймати посаду президента США, посилаючись на його вік.
У серпні республіканець казав, що вважає свій зовнішній вигляд кращим, ніж у суперниці-демократки Камали Гарріс.
*
Заява голови Спеціального саміту АСЕАН-Канада щодо посилення зв’язку та стійкості АСЕАН
10 жовтня 2024 р. у В’єнтьяні, Лаоська НДР, відбувся спеціальний саміт АСЕАН-Канада з підвищення зв’язку та стійкості АСЕАН. Пан Сонексай Сіфандоне, прем’єр-міністр Лаоської Народно-Демократичної Республіки. У саміті взяли участь країни-члени АСЕАН, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, а також прем’єр-міністр Демократичної Республіки Тимор-Лешті як спостерігач. Також був присутній генеральний секретар АСЕАН.
Ми підтвердили нашу підтримку головування Лаосської НДР в АСЕАН під девізом «АСЕАН: підвищення зв’язку та стійкості», метою якого є посилення зв’язку та стійкості АСЕАН шляхом активізації співпраці АСЕАН у рамках трьох основних напрямків Співтовариства; сприяння з’єднанню інфраструктури, скорочення розривів у розвитку, сприяння більшій економічній інтеграції та обмінам між людьми; і подальше зміцнення відносин АСЕАН із зовнішніми партнерами, зберігаючи при цьому актуальність АСЕАН і центральне місце АСЕАН у регіональній архітектурі, що розвивається. У зв’язку з цим ми прийняли Спільну заяву лідерів АСЕАН і Канади щодо підвищення зв’язку та стійкості АСЕАН. Ми привітали Лаоську НДР з успішним скликанням 57-ї зустрічі міністрів закордонних справ АСЕАН (AMM) і пов’язаних із нею зустрічей з 24 по 27 липня 2024 року у В’єнтьяні, Лаоська НДР.
*
Єврейська школа в Канаді була обстріляна під час Йом Кіпур, другий напад за кілька місяців
*
Король Великої Британії Чарльз III не проти того, щоб Австралія змінила форму правління на республіканську, пишуть британські медіа
*
«Маємо добрі новини щодо далекобійної зброї»: Умєров після зустрічі з міністром оборони Британії
*
Велика Британія спрощує вступ в армію
*
Times: британські військові можуть проводити підготовку українських новобранців на заході України
*
ЄС розглядає реформу, щоб обійти вето Угорщини на надання допомоги Україні
Нововведення дозволить таким країнам, як Угорщина, відмовитися від фінансового внеску, відповідно вона не зможе накласти на нього вето
*
США попереджають про можливу загрозу безпеці синагог і мечетей Румунії
*
Росія намагається підірвати проєвропейський курс Молдови перед президентськими виборами і референдумом наступної неділі
*
Месенджер Telegram заблокував нові канали соратників молдовського олігарха, що втік до РФ, Ілана Шора лише через декілька годин після деактивації їхніх попередніх каналів
*
Росія розпочала масштабну пропутінську агітаційну кампанію в Італії. У сотні міст і сіл на півночі країни розмістили вуличну рекламу із закликом “не вважати Росію ворогом”, розповіла в коментарі для Світового Конґресу Українців Тамара Позднякова, Почесна Віцепрезидент з правом голосу організації “Асоціація соціальних промоцій Ластівка”.
“На цьому банері дві руки – одна в кольорах російського прапора, а інша – італійського. Також написано “Росія – не є нашим ворогом”, – каже Позднякова.
Вулична реклама була помічена в Римі, Вероні, а також Портогруаро, Тревізо, Конельяно і Порденоне.
Українська громада відреагувала миттєво й розпочала кампанію протидії російській пропаганді – надсилає звернення до місцевої влади, а також розповсюджує інформацію в місцевих ЗМІ.
“У нашому місті Сан Дона ді П’яве – а це невелике провінційне місто недалеко від Венеції – ці плакати висять скрізь. Ми одразу відреагували й написали листа меру міста, а також повідомили журналістів”, – розповіла Позднякова.
Зрештою місцева поліція за запитом мера Альберта Тезо зняла проросійські банери. “Але такі банери – по всіх містечках, селах. Вони є чи не в кожному населеному пункті. Звичайно що українці є не скрізь, тому й зняти їх ніхто не вимагає. Але ми охопили максимально території, аби домогтися, щоб ці банери прибрали”, – додала Позднякова.
Голова громадської організації “Асоціація соціальних промоцій Ластівка” також закликала інші осередки української громади в Італії долучитись до боротьби з цієї пропутінською кампанією.
*
Португалія почне видавати гуманітарні візи дисидентам із Росії та інших країн
*
Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Піантедосі заявив у суботу, що перші мігранти прибудуть наступного тижня до двох міграційних центрів, створених Італією на території Албанії в рамках двосторонньої угоди
*
Глава польського уряду Дональд Туск представить наступного тижня міграційну стратегію для боротьби з нелегальною міграцією у країні на тлі напруженості з Білоруссю, яку Варшава звинувачує у спробах незаконної переправи мігрантів через свій кордон
*
Космічний апарат НАСА шукатиме сліди життя на одному із супутників Юпітера
Старт ракети для дослідження Європи заплановано цього місяця
*
У Польщі відкриють базу ПРО США, яка збиватиме російські ракети
*
У деяких казармах військових частин у Бельгії були підвищені заходи безпеки після отримання конкретної інформації про загрозу саботажу й шпигунства
*
У Фінляндії в листопаді буде опубліковано новий інтернет-довідник, який міститиме інформацію різних органів влади про підготовку та дії в умовах війни та в інших кризових ситуаціях
*
Голова комітету німецького парламенту з питань оборони Маркус Фабер вважає, що Бундесвер потребуватиме до 35 тисяч додаткових солдатів, аби відповідати новим оборонним вимогам НАТО
*
Країнам Європи вигідніше дозволити ЗСУ бити по військових об'єктах вглиб РФ, аніж постійно насичувати Україну засобами ППО для відбиття масованих російських атак.
Таку думку висловив депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Ґалер під час Міжнародної конференції «Пан’європейська ідея для перемоги та миру в Україні», яка відбулася у Чернівцях 11-12 жовтня.
«Що стосується надання допомоги Україні зброєю, ми наразі незадоволені рівнем такої підтримки від країн ЄС. Ми засмучені тим, що досі діють обмеження на використання наданої Україні зброї по території РФ. Тому для нас набагато логічніше, щоб Україна мала змогу завдавати дальні удари по військових об'єктах РФ, аніж виснажувала свої системи ППО, а ми продовжували надавати їй все більше цих систем Краще дозволити Україні бити вглиб Росії», - сказав євродепутат.
Він зазначив, що працює у Європейському парламенті уже більше 25 років і завжди підтримував суверенність та демократичні процеси в Україні.
Зокрема, після окупації Росією Криму та початку її військових дій у Луганську і Донецьку, євродепутати зайняли чітку позицію та виступали за санкції проти РФ ще відтоді. А коли Україна підписала Угоду про асоціацію, допомагали імплементувати усі реформи, щоб країна рухалася далі в напрямку Європи, зауважив євродепутат.
«Так само ми продовжували підтримку європейського курсу України і після приходу до влади теперішнього президента. Паралельно у Європейському парламенті ще з 2021 року говорилося про наміри Росії щодо вторгнення в Україну, ми попереджали про небезпеку. Ми просували ідею запровадження випереджувальних санкцій проти РФ та надання військової допомоги для України. А після початку повномасштабного російського вторгнення ми всі наполягали на повноцінному членстві України в Європейському Союзі, і таким чином зараз є рішення про кандидатство у члени ЄС», - додав Міхаель Ґалер.
За його словами, незважаючи на наявність у країнах Західної Європи проросійських сил, більшість європейських політиків свідомі, що в Україні наразі триває боротьба між диктаторством та свободою, між жорстокістю та миром.
«І боротьба відбувається не лише в Україні, а й по всій Європі. На жаль, Україна перебуває на передових лініях цієї боротьби. Ми також страждаємо від кібератак та від пропаганди в новинах і соціальних мережах. Крім того, що ми повинні допомагати Україні, нам потрібно зміцнити наше власне населення. А це потребує політичного лідерства, якого наразі не вистачає», - зауважив депутат Європейського парламенту від Німеччини.
Протягом 11 та 12 жовтня у Чернівцях проходила Міжнародна конференція «Пан’європейська ідея для перемоги та миру в Україні». У ній взяли участь депутати Європейського парламенту, Верховної Ради України, представники міжнародних організацій, громадські діячі, політики, дипломати, експерти, викладачі та студенти, місцеві чиновники і депутати.
Під час проведення конференції учасники обговорювали ключові питання підтримки України та європейської інтеграції в контексті війни.
*
ЗСУ утримують позиції в Курській області РФ, а на сході України ситуація складна
Українські збройні сили продовжують завдавати ударів по стратегічних об'єктах Росії на тлі того, як Москва атакує житлові райони та громадянську інфраструктуру України
*
Внаслідок ударів по Запоріжжю постраждали троє людей
За попередньою інформацією, удару було завдано керованими авіаційними бомбами
*
Уже понад два тижні росіяни обстрілюють Запоріжжя керованими авіабомбами. Кожна така атака знищує десятки житлових будинків та збільшує кількість поранених та вбитих місцевих мешканців.
Аби це зупинити та захистити людей, Запоріжжя терміново потребує західні системи протиповітряної оборони, – про це в інтерв’ю Голосу Америки повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.
Про те, як Курська операція Збройних сил України допомогла захистити Запоріжжя, чому ситуацію на Запорізькій АЕС ніхто не контролює та чи можливий мир без повернення тимчасово окупованих територій Іван Федоров розповів в інтерв’ю кореспондентці Голосу Америки Ірині Соломко.
Сьогодні не йдеться про можливість наших військових наступати на Запорізькому напрямку. Для цього треба величезна праця наших військових, яка має налічувати сили та засоби. За моєю інформацію, наразі цього не відбувається.
Але найголовніше, що Курська операція допомогла нам зробити неможливим наступ ворога на Запорізькому напрямку. І це найважливіше, що ми досягнули. Бо сьогодні ворог не просувається на Запорізькому напрямку. Чи є загроза, що він буде просуватись? Вона завжди є. Адже людський ресурс ворога майже необмежений. Вороги використовують його як гарматне м'ясо.
Сьогодні на території тієї частини Запорізької області, яка контролюється урядом України, проживає більше мільйона мешканців. Це дуже багато. Уявіть, в 30 км від лінії фронту проживає мільйон мешканців. Ці люди кожної ночі, засинаючи, не знають, чи прокинуться зранку. Бо ворог зазвичай вночі обстрілює цивільних.
Щодо самої області та її спроможності, якщо це був би мирний час, коли економіка могла працювати на повну потужність, коли бізнес планував би сюди інвестувати та розвиватися, це була би інша розмова. Наразі ми бачимо, що ніхто сьогодні не буде інвестувати великі гроші в Запорізьку область, окрім держави, бо це небезпечно.
Чи інвестує держава? Так. У що інвестує? У своїх мешканців, їхню безпеку та майбутнє. Як зберегти навчальний процес? Як забезпечити якісне медичне обслуговування? Як зробити дороги зручними як для військової, так і цивільної логістики. Як зробити децентралізовану генерацію? Бо раніше Запорізька область була донором для всієї держави та виробляла 40% всіх потужностей. А сьогодні ми думаємо, як нам зробити децентралізовану генерацію, щоб прожити під час блекауту. Це зовсім інші виклики.
Але держава інвестує в область. Це що означає, що держава точно не збирається лишати своїх громадян напризволяще.
З лютого місяця, коли я був призначений, наш департамент військового співробітництва допоміг 122 військовим частинам. Одній з військових частин ми передали обладнання на 95 млн грн.
Також ми будуємо фортифікацію, я дякую уряду та президенту за те, що нам виділяють на це кошти. Ми це робимо, виходячи з тих коштів і завдань, які перед нами ставлять військові. Сьогодні в Запоріжжі є фортеця, в якій ми впевнені, і яку готові передати у використання військовим, як тільки буде потреба.
Повертаючись до оснащення військових. Ми розуміємо, що Міністерство оборони поставляє великі речі – зброю, озброєння... Але для ведення сучасної війни потрібна велика кількість безпілотних систем, РЕБу, амуніції, автівок. Все це наразі ми поставляємо всім бригадам, які знаходяться на Запорізькому відтинку лінії фронту.
Ми планували зібрати з бюджетів різних рівнів один мільярд, проте нам вдалося зібрати 2,4 млрд. На сьогодні ми використали приблизно 60% цієї суми. Бо ми раціонально підходимо до використання коштів та не одразу все передаємо військовим частинам. У нас є великий склад, який забезпечує частини, як доставка Глово. Якщо на ранковій нараді комбригі нам кажуть, мовляв, ми не можемо вести оборонну операцію, нам не вистачає, умовно, дронів, – вже за три години дрони в частині.
Важливо не тільки швидко, а й якісно. Ми справді впоралися з тим першим завданням, яке було поставлено Генеральним штабом. Впоралися одними з найперших в Україні. Але зараз ми продовжуємо будувати. Нам потрібно збудувати оборону міст, ще декілька ліній оборони.
Нам потрібно зробити таку фортецю, щоб ворог, побачивши її зі супутникових знімків, навіть не намагався рухатись в наш бік.
Методичка щодо будівництва фортифікаційних споруд розроблена давно, але, звичайно, підходи вдосконалюються, бо війна змінюється. Сьогодні та фортифікація, яка будується, має бути прилаштована саме на захисту від дронів та всього сучасного озброєння.
Можна отримати від наших партнерів більше протиповітряної оборони, більше систем Patriot, більше літаків F16, які повністю забезпечать спокій в місті Запоріжжі. Тому рішення просте. Немає політичної волі. Але ми на неї розраховуємо та потребуємо. Чому потребуємо? Бо цивільні страждають. Сто поранено, четверо вбито. Дайте ППО і КАБів не буде.
Ситуація стабільно критична. Жодна цивілізована людина не контролює, що там відбувається. Ми розуміємо, що МАГАТЕ, знаходячись там, не здатно контролювати ситуацію. Здатно лише моніторити, не контролювати. Це абсолютно різні речі.
Тому ми маємо очікувати найгірший розвиток подій. Ворог може здійснити на Запорізькій атомній електростанції будь-що, будь-яку провокацію.
Всі торги відбуваються через систему ProZorro. Її аналогів не так багато в світі. Але, на жаль, сьогодні ми бачимо дефіцит будівельників і будівельних компаній. Також не всі хочуть їхати в Запоріжжя працювати. Тож відбудова поки справді не відбувається тими темпами, якими би ми хотіли. Тому ми будемо прискорювати.
Зараз ми налаштовуємо заново механізм, аби реагувати на нові виклики та надзвичайні ситуації. Обстріли КАБами – це нові реалії для Запоріжжя. Бо раніше була одна-дві локації, які потерпали. А от минулого понеділка ми одночасно отримали сім локацій, куди прилетіли КАБи, де постраждали одноповерхові або багатоповерхові будинки. То ж ми зараз ми перебуваємо у нових реаліях. І відновлювати треба значно швидше, ніж це відбувалося раніше.
Ми зараз кооперуємося з гуманітарними та міжнародними організаціями. Розділили по категоріях, що можуть вони закрити. Наприклад, будівельні матеріали, оплата роботи підрядників, матеріальна допомога, встановлення модульних будинків.
У нас є стратегія. Нам для повного забезпечення Запорізької області потрібно 300 мегават електроенергії нових децентралізованих потужностей. Це дуже багато.
Наше завдання мінімум на цей опалювальний період – побудувати нові 30 мегават. Що таке 30 мегават? Це означає, що вся Запорізька область з теплом та водою, і це забезпечить базові потреби мешканців взимку.
Наше завдання – думати про майбутнє. Без якісної освіти про майбутнє думати неможливо. Тому ми запустили освітній процес офлайн. На жаль, він можливий лише в підземеллі, бо російська ракета летить менше ніж хвилину до центру нашого обласного центру.
Ми проаналізували, що чотири роки не було офлайн-освіти, у підсумку ми отримали зменшення рівня знань на тестуванні.
Тому сьогодні щодня 10 тисяч учнів з 50 тисяч ходять в школу. Це точно безпечніше, ніж бути в квартирі у багатоповерхівці. Це підвищує якість знань. Це є надзвичайно важливим, якщо ми думаємо про майбутнє. Це допомагає сім'ям не виїжджати, адже діти отримують освіту.
Тому ми почали будувати підземні школи. Перша запуститься вже до кінця цього місяця. В ній одночасно в дві зміни зможуть навчатися тисяча учнів. Наше завдання до кінця року запустити вісім таких шкіл. А в наступному році знайти можливості побудувати ще 15-ть.
Це 30 класів, їдальня, медичний кабінет, гардероб. Повноцінний простір під землею.
Я би виділив кілька аспектів. Перше – це викрадення людей. Ми щодня або щотижня отримуємо страшні цифри про чергові викрадення людей або про вбивства тих, кого викрали.
Друге – це мілітаризація населення та геноцид українського народу. Ворог намагається завести на окуповані території з Росії колишніх військовослужбовців, правоохоронців, щоб розмити нашу ідентичність.
Молодь – категорія, яка страждає найбільше. Чому? Тому що ворог намагається своєю пропагандою промити їм мозок. Ворожа пропаганда – якісна. Тому молодь дуже страждає. І ми після повернення цих територій побачимо наслідки цього.
Але немає жодного сумніву, що ми повернемося на ці території. Наша найбільша цінність – люди там, яких ми маємо визволити з ворожого полону.
Багато хто боїться. Тому, якщо робляться спецоперації, то точкові і результативні. Як, наприклад, минулого тижня в Енергодарі знищили автівку з керівником охорони ЗАЕС.
Тому чи зник спротив? Ні, не зник. Він став більш точковий і результативний.
Найстрашне, що в 2014-му році ми всі відмовились від тимчасово окупованих територій: Донбасу, Луганську, Криму. Міжнародна спільнота сказала нам: не треба агресії. Це був поганий досвід, і зараз ми не маємо права його повторити.
Бо миру не буде, якщо ми відмовляємося від вже нових окупованих територій. За що ми втратили сотні тисяч життів? За що були зламані мільйони доль? Тому ми повинні здобути перемогу та повернути території.
*
За дев'ять місяців роботи Запорізький Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, встановив долю майже 1190 громадян
*
Російський БПЛА “Охотник”, збитий в Україні, був першою спробою москви використати його на полі бою — ВВС
Він важить понад 20 тонн, його дальність становить до 6 тисяч км, дрон може нести бомби та ракети
*
Протягом минулого дня росіяни здійснили 34 обстріли Сумської області
*
Під час повітряної тривоги в Одесі пролунав вибух
*
З Донеччини з початку тижня рятувальники евакуювали 12 людей з прифронтової зони поблизу обстрілюваного Покровська. З них дві особи з обмеженими фізичними можливостями
*
У Донецькій області російські загарбники 12 жовтня в різних районах регіонах вбили двох та поранили 10 цивільних
*
У Дніпропетровській області протягом дня 12 жовтня Нікопольщина 20 разів потерпала від російських атак
*
Російські війська завдали ударів по Дергачівському району Харківської області, унаслідок чого постраждали двоє цивільних
*
На фронті від початку доби відбулися 153 бойові зіткнення
*
Бійці 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади знищили штурмову групу російської армії в одному з населених пунктів Курської області Російської Федерації
*
У застосунку "Резерв+" невдовзі почне працювати сервіс з оформлення відстрочки чоловіків призовного віку та онлайн-рекрутинг
*
Питання демобілізації військових залежить від того, чи дозволяє це мобілізаційний ресурс і перебіг бойових дій.
Таку думку висловив у телеефірі голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.
«Якщо ми розглядаємо процедуру демобілізації і якщо говорити про реальність, масовість, системність демобілізації, то вона може відбуватися лише за кількох умов. Це якщо дозволятиме мобілізаційний ресурс, якщо це дозволятиме перебіг бойових дій, і якщо ми будемо бачити, що РФ не може збільшити якісно чи кількісно свої війська», - сказав Тимочко.
Він акцентував увагу на тому, що РФ досі не використала дуже серйозний базовий засіб впливу — загальну мобілізацію.
«Путін підписав закон про часткову мобілізацію, але немає насправді наказу про його припинення. У будь-який момент без оголошення додаткових наказів (можуть) просто людей у РФ відмобілізувати — частину на фронт, частину на навчання відправити. І ми маємо враховувати ці моменти... Щодо демобілізації — знаєте, що мало би бути правильнішим? Довгострокові ротації з довгостроковими відпустками для відновлення людей, але щоб вона (людина) знаходилася у орбіті армії», - вважає голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.
*
У лютому наступного року кожен український регіон отримає свою дорожню карту розвитку
*
У Київській області створять 69 осередків, де учні 10-11 класів загальноосвітніх шкіл та закладів професійної освіти вивчатимуть предмет «Захист України»
*
На Закарпатті ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів до Угорщини
*
Західні ЗМІ опублікували фрагменти мемуарів Навального
Планується, що його книга під назвою «Патріот» вийде у продаж 22 жовтня
*
Кара-Мурза – про порядок денний російської опозиції, розвал РФ та санкції
“Має бути підготовлена стратегія реінтеграції нової, зміненої, постпутінської демократичної Росії назад до Європи”. В інтерв’ю кореспондентці Голосу Америки Тетяні Ворожко російський опозиційний політик Володимир Кара-Мурза розповів, які дві головні ідеї він пропонує світовим лідерам
*
Росія посилила наступ на Курському напрямку, попри рекордні втрати. Експерти кажуть, що Кремль поспішає до осінніх дощів
*
Працівницю «Уралвагонзаводу» засудили до 12,5 років колонії у справі про держзраду
*
У Грозному вибухнула заправка. Загинули 4 особи
*
Іран заборонив пасажирам мати при собі пейджери та рації на всіх авіарейсах після майже одночасних атак, що сталися минулого місяця в Лівані та Сирії, під час яких вибухнули пристрої зв’язку
*
Молдавський олігарх Ілан Шор після своєї втечі в Росію створив мережу компаній, діяльність яких спрямована на обхід санкцій для РФ
*
Два російські винищувачі МіГ-31К, які прибули до Білорусі цього тижня повернулися у РФ
*
У захопленому армією РФ Маріуполі ворог нарощує використання порту для збільшення кількості своїх перевезень, у тому числі для відправки військових вантажів
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім