"Ненависть російська" - Олена Кудренко

"Ненависть російська" - Олена Кудренко

Теж задаюсь питанням - в якому стані Бахмут, Маріуполь, до якого стану щоденними обстрілами доводяться місця бойових дій та прикордонні міста? Росіянами доводяться. Щоб там було порожньо. Жодного вцілілого будинку. Жодного життя. Засмічена земля, на якій нічого не посієш через міни. Забруднена вода. Розрізані на частини підприємства - вивезено обладнання, двері-вікна, санвузли, меблі, автівки тощо...

Як той Бахмут відновити? Лише вивезти груди каміння, очистити землю, розмінувати та будувати знову. З нуля - цілі села та міста. З нуля - цілі райони.

Це зараз приклад вміння росіян воювати: " так нє доставайся же ты нікому".

Ось і весь нібито "захист". Звідки б вони не зайшли, була би та сама картина.

Та сама. Будь-де. Будь з ким. Це ж логічно, виходячи з того, що вони роблять з нами.

Як і завжди, всю нашу історію ось так на будь-яке наше населення Росії було начхати.

Відійшли з Херсону - і давай лупити то тому Херсону щосили. Хоча вчора роздавали посади та вивішували борди, що "расія тут навсєгда". Тепер прилітає в пологовий будинок. Тепер - між будинками, - я сьогодні бачила вирву діаметром в багато метрів. У людей земля від вибуху - в холодильнику. В мийці на кухні. В шафі з речами. Скло. Уламки.

Ціль одна - забрати чуже. Всі інші причини - інформаційний супровід для підігрівання ситуації. Як не можуть забрати - зітруть з лиця землі.

Ну і саме наш куточок землі - економічно привабливий. Нафта, сіль, гіпс, газ... Південь - земля, куди встромиш палицю - вона проросте.

Це не складно - мати розуміння щодо причин нападу. Достатньо згадати історію власних родин, які вмирали без їжі саме через росіян (це знають не всі родини, бо епіцентр смертей від голоду - центральна Україна, схід). Тобто ніколи не були причини в людях, чи їх захисті, чи захисті їх звичок. Росіяни накупили нерухомості в Одесі з видом на море - давай гатити по цим будинкам без розбору. Росіяни накупили житла в Харкові в елітних районах - зрівнюються з землею ці райони. Начхати.

Причини нападу ЗАВЖДИ інші.

І порівняти їх можна з бульдозером, який зараз в Маріуполі штовхає стіни майже зруйнованих, почорнілих будинків. Штовхає, щоб звалити остаточно.

Ненависть російська - ще не відомо, до якого куточку землі вона більша.