Нептун піднявся з дна морського

Нептун піднявся з дна морського

Знайомтесь, є така Алла Басалаєва. Нині вона голова Держаудитслужби. Не знаю чому. Майже все життя Басалаєва працювала в ЦВК. Спочатку в апараті, а з 2018 - членом ЦВК. За квотою такої собі партії Відродження і, як кажуть, особистого лобіювання Валерія Писаренка. До цього Басалаєва була суддею Дарницького суду, куди вочевидь потрапила не без допомоги такого собі Андрія Портнова. Ще в 2019 Басалаєву бачили в компанії друзів Портнова, а потім вона стала радницею, прости господи, голови СБУ Баканова. Цей чоловік, як відомо, майстер підбирати кадри і оточення.

І от, з листопада Басалаєва очолює Держаудит замість ще одного достойника Пліса. А в травні ДАСУ завершує аудит Міноборони. Знаходить насправді багато кричущих фактів - мій особистий топ, як УСЕ хотів видати міни з міжнародної допомоги за свої. Але!!! ДАСУ чомусь вирішує, що з усіх можливих законів і постанов, які регулюють питання прибутку, є лише постанова 335. І тому постачальники МО винні 2,5 мільярди.

Тепер силами ДАСУ відкрита скриня Пандори, бо ДБР має привід походити по підприємствам і повилучати документацію. А заразом стопнути виконання контрактів. Вибачте, саме претензій через 335 постанову у того ж Укрспецекспорту як у дурачка фантиків. А контрактів на постачання зброї найбільше.

Минулого тижня Мінекономіки написало розʼяснення для ДАСУ, що прибуток регулює зовсім інша постанова Кабміну. Але поки реакції жодної. Минулого тижня на преску вийшли постачальники армії і звинуватили відомство Басалаєвої в диверсії і підриві ВПК. Гучно звучить? Так, але наслідки не менші. І ті, хто не отримають свої міни і постріли вже можуть не встигнути розповісти президенту про його кадрову політику, а нам про зраду.

Сьогодні листа на Шмигаля через аудит ДАСУ написав сам Коростильов. Чесно, мені важко уявити міру п***ця, бо Користильов, який пише листа на Кабмін - це щось із серії Нептун піднявся з дна морського. Хоча, трохи простіше. Завдяки ДАСУ ті самі «Нептуни» можуть лишитись без броні.

Але ДАСУ мовчить. Тому в гру вже вступає ВР, щоб захистити спецімпортерів і 3% агентських.

Може, пані Басалаєва теж якось прийде до тями? Чи її варто мислити як ставленицю Портнова, який з 2021 під санкціями США? З усіма витікаючими підозрами?

3,5 місяці - достатній термін, щоб самотужки усвідомити помилку. Якщо це не робиться спеціально