Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 06.08.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 06.08.2023

1. російський Россільгоспбанк та американський JP Morgan припинили кореспондентські відносини в рамках зернової угоди.

- Прямий канал між кредитними організаціями передбачався як альтернатива системи SWIFT.  

- У квітні Управління контролю за іноземними активами США (OFAC) дозволило JP Morgan обробку платежів Россільгоспбанку.

- При цьому дозвіл видавався на «дуже обмежену і чітко контрольовану» угоду щодо експорту сільськогосподарської продукції.

- Перепідключення Россільгоспбанку до SWIFT - одна з ключових умов росії для відновлення зернової угоди. Банк був відключений від SWIFT у рамках шостого пакету санкцій Євросоюзу, запровадженого у червні 2022 року.

2. росія у липні стала другим за величиною постачальником ЗПГ до Іспанії, поступившись Алжиру трохи більше 1%.

- Постачання ЗПГ з росії до Іспанії в 2023 році збільшилися на 65% порівняно з минулим роком, досягнувши еквівалента 49 909 ГВт/год.

- У липні еквівалент становив 8764 ГВт\год.

- Незважаючи на ривок у постачанні Алжиру, Іспанія планує продовжувати закупівлю газу за довгостроковим контрактом з росією.

- Це пов'язано з нижчою ціною на російський ЗПГ проти європейського ринку.

3. Авіакомпанія Туркменістан продовжила заборону на польоти до москви до 28 жовтня. Спочатку призупинення рейсів планувалося до 22 серпня.

4. Польща готова закрити кордон із Білоруссю через активність ПВК «Вагнер».

- "Ми розглядаємо будь-які кроки, які будуть необхідні для захисту нашої території, захисту наших громадян, включаючи повну ізоляцію Білорусі, включаючи повне закриття кордону ", - заявив заступник голови МЗС країни Павло Яблонський.

5. Китай використовуватиме електромобілі для стеження за громадянами Великобританії.

- Китайські електрокари можуть збирати про власника величезну кількість інформації, включаючи розташування, аудіо- та відеозаписи, метрики.

- Ці побоювання викликані запровадженням заборони на продаж у країні нових автомобілів з дизельними та бензиновими двигунами з 2030 року, яка, за прогнозами аналітиків, викличе радикальне зростання кількості китайських машин у королівстві через їхню дешевизну.